Politički liliputanci godinama na vlasti!

Kada bi pitali običnog građana na ulici koja im je politička stranka najsimpatičnija dobili bi vrlo malo odgovora. No postavljajući pitanje obrnuto odgovori bi se redali kao na filmskoj traci. U toj žestokoj konkurenciji zasigurno bi jedan od dobitnika bio HNS i to ne unazad par mjeseci već godinama. U stvari to je tradicija ove političke stranke da bez imalo političke podrške sudjeluje u vladi, arbitrira i odlučuje bez imalo stida i srama ili morala. Uprava je ta stranka započela trgovačku političku praksu u Hrvatskoj, a vrhunac konvertitskog ponašanja još uvijek pamtimo nakon obrušavanja i prozivanja aktualne Titanik vlade odjednom postanu njezin dio. I tako ovih nekoliko dobro situiranih i uhljebljenih članova stranke iz dana u dan ne posustaju sa svojim poimanjem političkog života. Više se ne fotografiraju s Ledo škrinjama ali slobodno možemo kazati da je Lovro za njih mala beba. No zašto institucije ne rade svoj posao posve je jasno. Naime za sada su njihovi glasovi neophodni za koliko toliko osiguranu većinu u saboru. Sada kada nam je to jasno idemo dalje! I to ne mnogo od njihovog uobičajenog ponašanja i razmišljanja koji kao što smo već naglasili nema veze s političkim kodeksom, ljudskim vrijednostima ili za ono što nisu ni čuli božjim zapovijedima. Tako su nas nakon njihovog nekog okupljanja koji nazivaju središnji odbor počastili s odioznim prijedlogom da se predsjednik bira u saboru, a ne izravnom voljom građana. Upravo taj moment koji ih smeta a to je volja naroda žele izbaciti. Jer tako bi mogli pod skutama nekih novih ili starih, što je njima svejedno, političkih sponzora nastaviti sa svojom dobro uhodanom praksom. I dobili bi idilu jer bi žetončići birali najkrupniji žeton koji bi tada imao glavnu zadaću pokrivati svakodnevni kriminal zastupnika. Jer malo po malo sudska i izvršna vlast drže do svog digniteta, a polako i shvaćaju da se korupcija i mafija posve otela kontroli. Tako razmišljaju u toj vrlo u narodu omiljenoj stranci za koju je čak i prelazak izbornog praga naučna fantastika. Do kada ćemo još trpjeti njihove nebuloze i bedastoće teško je predvidjeti ali u najgorem slučaju još godinu dana. Do tada će još dodatno obezvrijediti pridjev kojim je Zlatko Vitez sabornicu prekrstio u kokošinjac jer već sada možemo govoriti o svinjcu…

Odazvavši se pozivu gospođe  Blanke Sunare - predsjedavajuće Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske predsjednik Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Na današnjoj konferenciji za medije humanitarnu akciju Umirovljenici za siromašne u sjedištu Stranke umirovljenika predstavili su ... (opširnije)

U petak, 6. prosinca u stranačkim prostorijama u ulici Nikole Jurišića 1/V održat će se konfencija ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je izvijestiti sve zainteresirane, a osobito simpatizere pojedinih predsjedničkih kandidata kako će tijekom predsjedničke ... (opširnije)

Aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika skrenuo je pozornost javnosti osim na plaće i koeficijente i na brojne ... (opširnije)

Prije početka obilježavanja kao državnog blagdana i ove se godine sjećamo svih žrtava Domovinskog rata i ... (opširnije)

Sa ciljem održavanja skupa na kojem želimo ukazati na problem dostojanstva umirovljenika zatražili smo 2. studenog ... (opširnije)

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)