Priopćenje za medije

STRANKA UMIROVLJENIKA,

BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Predmet: Priopćenje

Ne podržavamo nikakva okupljanja i pozive na nerede raznih naglo osviještenih pojedinaca i skupina koji su očito pod ingerencijom nekih političkih opcija koje po svemu sudeći poznajući dobro svoje kvalitete misle da demokratskim putem ne mogu osvojiti vlast u RH. Hrvatsku nismo krvlju stvarali i gradili 20 godina da bi ju sada u umjetno stvaranom kaosu rušili neki kojima očito demokratsko opredjeljenje nije političko sredstvo za traženje određenih društvenih promjena. Demokracija daje za mogućnost i pravo svakome na iskazivanje političkog promišljanja no to ne znači i pravo na anarhiju ili korištenje metoda kojima je cilj nasilno postizanje bilo kakvih političkih ciljeva.

Ovo naravno automatizmom ne znači i davanje podrške Vladi RH koja doista treba odstupiti ako nije u stanju nositi se sa problemima, već samo želimo ukazati da u demokratski uređenim društvima svatko ima pravo birati i izabrati vlast kakvu želi, stoga svaku grupicu ili grupaciju nezadovoljnika koja to želi silom mijenjati treba odmah i svim sredstvima zaustaviti u samom početku dajući im do znanja da se u demokratski uređenim društvima politički problemi rješavaju političkim sredstvima, što znači da bilo čiji poziv na nasilno rušenje Vlade RH ne može niti smije biti podržano.

Nesporna je činjenica da se danas u gospodarskom i socijalnom okružju kakvo trenutno jeste u RH doista teško živi te da je očito došlo vrijeme i za neke korjenite reforme kojima bi se konačno omogućio gospodarski i socijalni preporod. Nitko više ne može osporiti činjenicu da je broj nezaposlenih preveliki, plaće općenito male, a o mirovinama da i ne govorimo, no činjenica je i to kako su prilikom donošenja kako rebalansa za 2010. tako i samog proračuna za 2011. godinu svi politički i socijalni čimbenici u RH ipak izabrali put bez socijalnih lomova opredjeljujući se za mirno čekanje novih izbora umjesto da već tada preuzmu odgovorenost i ponude neka konkretna rješenja kojima bi se već sada u ovoj godini polučili određeni pozitivni pomaci.

Umjesto preuzimanja odgovornosti političkih čimbenika kojima je to zapravo i razlog postojanja, svjedoci smo da u posljednje vrijeme određeni, a među njima i potpuno besprizorni likovi skrivajući se iza određenih političkih opcija zagovaraju nerede pokušavajući pozivanjem ljudi na ulicu prouzročiti kaos i bezvlašće nudeći nam slike užasa koje imamo priliku gledati u nekim drugim zemljama u kojima demokracija doista jest nepoznanica.

Uvjereni smo da građani Hrvatske neće nasjesti na njihove jeftine trikove te da će rušitelji demokratskog poretka doživjeti jednodušnu osudu svih demokratskih snaga u Hrvatskoj.

U Zagrebu 25.02.2011.

Predsjednik SU

Koordinator Blok umirovljenici zajedno

Lazar Grujić dipl.oec.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)