Poskupljenja svega a mirovine zamrznute

Što je to prije neki dan htio kazati ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Petar Čobanković rekavši da poskupljenja ne bi trebala nikoga ugroziti je za gotovo milijun umirovljenika sa mizernom mirovinama još uvijek velika enigma.

Jasno je da će u sustavu tržišne ekonomije kakav vlada u modernim ekonomijama cijene kruha, mlijeka i ostalih prehrambenih proizvoda iz razno raznih razloga konstantno rasti što je pak u kontekstu najavljenih poskupljenja i nedavne odluke o zamrzavanja mirovina znak za uzbunu velikom dijela umirovljenika koji i bez toga jedva spajaju kraj sa krajem.

Umirovljenici naravno neće stajati skrštenih ruku već će u najskorije vrijeme od same Vlade RH kroz netom formirano Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe zatražiti hitno iznalaženje mjera kojima bi se trebao anulirati negativan utjecaj sada već sasvim sigurno cijelog vala poskupljenja.

Za očekivati je stoga i da će u vrlo skoro vrijeme također poskupjeti i energenti te tako dodatno ugroziti već i onako bijedan umirovljenički standard, stoga je doista krajnje vrijeme da se prestane za svaku političku pogrešku kažnjavati umirovljenike koji su kroz prethodnih 20 godina već više puta snosili kompletan teret političko – gospodarskih promašaja svih dosadašnjih vladajućih garnitura.

Očekujemo stoga da se Nacionalno vijeće sastane u najskorije vrijeme te Vladi RH predloži žurne mjere kojima će se spriječiti daljnja erozija standarda za 1,2 milijuna umirovljenika.

Od samih umirovljenika pak očekujemo da nam se u što većem broju pridruže u zajedničkoj borbi za njihova prava dajući potporu prijedlozima kojima se kani prvo očuvati, a onda i poboljšati njihov standard.

SU i BLOK UMIROVLJNEICI ZAJEDNO će učiniti sve da zaštiti umirovljenike kao najugroženiju socijalnu skupinu ne dozvoljavajući da se preko njihovih leđa ispravljaju tuđe zablude i pogreške.

U Zagrebu, 23.02.2011.


Predsjednik SU

Koordinator BLOK Umirovljenici zajedno

Lazar Grujić dipl.oec.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)