Samo je u Hrvatskoj 30 jednako 50!

Kontinuirano zaklinjanje vladajućih političara kako rade samo za narod i i misle na njegovu dobrobit isto tako kontinuirano pada u vodu. Primjera ima napretek ali krucijalno je kako se čvrsto opiru promjeni izbornog sustava a time i onemogućavanja ulaska u svoj zatvoreni  krug. Flagrantno kršenje svih mogućih zakona, etičkih postulata i ljudskih manira pokazali su prilikom eskapade o potpisima koje su prikupili volonteri želeći promijeniti sadašnju, zacementiranu situaciju. Stoga ako toliki broj ljudi, poduzetih radnji, aktivnosti i uloženih sredstava nije urodio plodom pitanje je što onda uopće može promijeniti postojeću situaciju?

Ah da može Facebook inicijativa koju pokreću aktivistice predvođene stanovnicom glavnog grada iz susjedne nam države. Jer svega par tisuća okupljenih uplašilo je državno vodstvo i u roku od 24 sata osiguran je radni susret ili prijem kod predsjednika vlade i predsjednice Republike Hrvatske!? Stoga je i moguće da jedino naš izborni zakon osigurava sa 30% glasova 50% izabranih kandidata na predstojećim europarlamentarnim izborima. Umjesto da to bude festival demokracije i poput u Njemačkoj da se omogući ulazaka u svijet politike i manjim strankama to kod nas nije slučaj. Znajući to ponovno će biti slab odaziv birača na ove izbore koje karakterizira masovno bacanje glasova u vjetar.

Pri tome i ovih dana žurno uvedena financijska injekcija za promociju ovih izbora neće polučiti očekivane efekte i želje političara na vlasti. Njihova politika je nekonzistentna, premrežena dvorskim igrama, umiješena u raznorazne lobije i pojedinačne interese da je to već postalo gadljivo. Stoga mnogi naši ljudi s time ne žele imati nikakve veze i posla i ne samo da se ne uključuju u politički rad koji bi trebao biti čast i ponos već doslovce izbjegavaju birališta.

Dokaz je tome i izjava predsjednice kako povećani troškovi za kampanju nisu uzalud bačen novac jer će ostati u Hrvatskoj uglavnom kod PR agencija. Pa što onda konačno vladajući ne povećaju i mirovine kao što su i obećali u izbornoj kampanji jer će i tada sav novac ostati u Hrvatskoj kojim će umirovljenici platiti povećane troškove plina, struje, režija, lijekova, a vjerojatno uskoro i TV pretplate? Ili se boje da će povećane mirovine otići u strana skijališta i ljetovališta koje će si umirovljenici priuštiti kad konačno dočekaju veću mirovinu ne za 14 nego za 44 kune!?

Odazvavši se pozivu gospođe  Blanke Sunare - predsjedavajuće Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske predsjednik Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Na današnjoj konferenciji za medije humanitarnu akciju Umirovljenici za siromašne u sjedištu Stranke umirovljenika predstavili su ... (opširnije)

U petak, 6. prosinca u stranačkim prostorijama u ulici Nikole Jurišića 1/V održat će se konfencija ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je izvijestiti sve zainteresirane, a osobito simpatizere pojedinih predsjedničkih kandidata kako će tijekom predsjedničke ... (opširnije)

Aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika skrenuo je pozornost javnosti osim na plaće i koeficijente i na brojne ... (opširnije)

Prije početka obilježavanja kao državnog blagdana i ove se godine sjećamo svih žrtava Domovinskog rata i ... (opširnije)

Sa ciljem održavanja skupa na kojem želimo ukazati na problem dostojanstva umirovljenika zatražili smo 2. studenog ... (opširnije)

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)