Znali su izaći iz koalicije, ali iz sabora ne…

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo u automatu žetona, a i bliži se kraj mandata zastupnicima u saboru dogodio se novi nonsens. U stvari ne znamo kako bi to i nazvali, a riječ je o podržavanju vladajuće većine od zastupnika koji su bili njezin nekadašnji dio a sada su ljuti protivnici. Dakako riječ je o članovima stranke Neovisni za Hrvatsku i HRAST koji su svojim pojedinačnim istupima u konačnici strahovito naštetili vlastitim strankama. Iako su svojim ostankom u saborskim klupama pokazali vlastitu nevjerodostojnost, kolebljivost, sklonost trgovanju i možebitnom osobnom materijalnom koristoljublju ovaj će se čin odraziti na kompletni stranački rejting. Da bi stvar bila još gora opravdanje jednog doktora znanosti kako nije znao o čemu je riječ (nije znao da svojim ostankom u Sabornici održava kvorum) potpuno je promašeno. Da smo u pravu sigurni smo kako nas neće demantirati predstojeći izbori u svibnju na koje će izaći ove dvije stranke. Vratimo li se na glavnu nit našeg osvrta moramo se zapitati je li gradonačelnik Bandić u pravu kad je rekao da su napadi na njega od strane radikalnih desničara samo dokaz da je na pravom putu. Jer upravo su dva saborska zastupnika koja su podržala u sabornici zakon o izmjeni zakona o INI predvodnici desničarskih ideja i politika. Dovoljno je samo podsjetiti s kojom su se žestinom obrušili na zastupnika srpske nacionalne manjine. Stoga ideološke podjele i sukobi nisu ništa drugo nego dim od papira, a iza svega se kriju samo materijalni i financijski interesi. Toga moraju biti birači svakim danom sve više svjesni i umjesto mehaničkog zaokruživanja pažljivije razmišljati o davanju svojih glasova. Za nadati se je i kako ovaj sumrak hrvatske demokracije neće dugo trajati, a tome će vjerojatno pripomoći i sudska vlast. Unatoč naporima korumpiranih političara u angažiranju dobro plaćenih odvjetnika i potplaćenih svjedoka, manevrima sa zdravstvenim stanjem i sličnim makinacijama koje nisu dostupne običnim građanima.

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)