Politika nasilja uzima sve više maha!

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu razinu. Naime svjesni smo kako nasilje nije moguće iskorijeniti ali treba nultoj stopi  težiti. Stoga ne možemo prihvatiti govor mržnje, nasilje u televizijskim programima, prepirke i fizičke obračune u saboru, obijesno i bahato upravljanje vozilima ili dogovorene sukobe tzv. navijača kao našu uobičajenu  svakodnevicu. Ne tako davno jedan je mladić na Cvjetnom trgu slomio ruku starici od 77 godina koja je mirno prosvjedovala. Već i tada osuda je javnosti bila mlaka i neučinkovita što samo pokazuje kako smo zagušeni lošim vijestima tako da on šume više ne vidimo drvo. Stoga nije čudno kako još nismo otkrili i sankcionirali crtače kukastog križa na Poljudu, primjereno kaznili huligane koji su radili nerede na nogometnoj utakmici u Rimu ili na vječitom derbijima u Zagrebu ili Splitu. U takvom okruženju nabildani batinaš iz Zadra morao se svojski potruditi kako bi dospio u medije i skoro do smrti pretukao nekoliko djevojaka. Povodeći se njegovim primjerom ulaska u medijski žrvanj postupili su i mladići iz Splita i na prepunoj Rivi izazvali šakački incident. Sve je to lijepo zabilježeno na društvenim mrežama pa neka se zna da i mi konja za trku imamo. Neće nam valjda jedno jaje imati više pregleda na Instagramu nego naša nasilnička ekstravagancija. Žigosanje učenice u Zadru ipak je medijski previše uzelo maha jer takve nepodopštine su se događale već godinama bez posebnih reakcija. Stoga treba biti oprezan i razlikovati pubertetske igre i dječju zafrkanciju od izgreda u kojima sudjeluju punoljetne i odrasle osobe. No u svim tim ekscesima važnu ulogu imaju predstavnici medija te ne smijemo zanemariti njihovu ulogu i odgovornost u takvim i sličnim situacijama. Ne treba podsjećati kako smo zabilježili u medijima i lažne intervjue, navijačko i pristrano pisanje o političkim temama ili neprofesionalno izvještavanje sa sportskih priredaba. Prema tome za današnju situaciju u društvu svi smo zaslužni ali ipak očekujemo kako će političari kao najodgovorniji predstavnici preuzeti konačno konce u svoje ruke. Ne samo po pitanju izgreda već ekonomske , socijalne, zdravstvene i drugih politika.

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)