Vrijeme je već pokazalo tko je u pravu!

Da je napad najbolja obrana vidljivo je ovih dan čak i slijepcima ukoliko barem malo prate političku scenu i događanja u najvišoj političkoj instituciji u Hrvatskoj. Sa žaljenjem moramo konstatirati kako se ta institucija naziva Sabor u kojem su stoljećima donošene najznačajnije i dalekosežne odluke i zakoni, a danas je sinonim za kokošinjac, političku trgovinu, izdaju…Unatoč očiglednoj korupciji i preslagivanju političke moći kupovinom saborskih ruku želimo ipak još jednom ukazati na perfidne i nemoralne postupke pojedinih zastupnika. U prvom redu nevjerojatan je misaoni sklop i razmišljanje donedavnog moćnika iz Požeške doline koji je pristupio vladajućima kako bi srušio svog stranačkog predsjednika kojeg optužuje za suradnju s tim istim vladajućima!? Ili zastupnica koja je svoj habitus i karijeru izgradila na stranačkom članstvu i sada se odjednom toga odriče i bez imalo samokritičnosti izjavljuje kako je sve to samo svojom osobnošću zaslužila. Stoga smo bez brige za njezinu budućnost jer sada sigurno znamo kako će i ubuduće zahvaljujući svojem znanju, iskustvu i umijeću biti u samom vrhu političke scene! Primjer optuženog saborskog zastupnika koji svojim podržavanjem vladajućih kupuje svoju slobodu kada bolje promislimo ipak je ljudski najopravdanije. Pa tko ne bi tako učinio? No kad se sjetimo naših branitelja koji nisu nimalo kalkulirali već su dali i svoje živote za domovinu možemo se uvjeriti u svu bestijalnost i nemoralnost ovakvog postupka. Stoga mu poručujemo: „Zastupniče budi hrabar i odvažan, priznaj svoje greške ili dokaži nevinost na sudu, a nemoj se skrivati iza političkih skuta!“. Ili što je još gore pljuvati po onima koji su te izmislili, stvorili i omogućili ti dosadašnje privilegije te čijom si zaslugom postao saborski zastupnik. No nažalost u tome nije jedini jer veliki broj zastupnika oporbene stranke kontinuirano i perfidno napada svojeg predsjednika zbog suradnje s vladajućom strankom, a istovremeno na sve načine upravo oni s njom surađuju. Dodamo li tome kako  se priča da se nekada ugledni liječnik i bivši ministar pridružio trendu pa pronašao daleko mlađu ljubavnicu koja sada upravlja njegovom političkom karijerom dolazimo do krajnjih granica apsurda. Stoga je svakim danom sve očiglednije koliko je mladi i pošteni oporbeni predvodnik bio i ostao u pravu kada je rekao da neće popustiti orkestriranim napadima čija je pozadina rušenje SDP-a. Hoće li pri tome imati snage i podršku svojih najbližih suradnika koje se također ucjenjuje i vrše raznorazni pritisci pokazat će vrijeme. No sigurni smo ukoliko i dalje ustraje na svom putu kako je pred njim velika politička budućnost i to ne samo u hrvatskim okvirima. Možda smo stoga svjedoci kako se rađa toliko nam potreban državnik, a optimizam nam daje činjenica kako sve do čega se ne dolazi lako i bez problema  traje dugo i čini dodatnu kvalitetu.

Odazvavši se pozivu gospođe  Blanke Sunare - predsjedavajuće Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske predsjednik Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Na današnjoj konferenciji za medije humanitarnu akciju Umirovljenici za siromašne u sjedištu Stranke umirovljenika predstavili su ... (opširnije)

U petak, 6. prosinca u stranačkim prostorijama u ulici Nikole Jurišića 1/V održat će se konfencija ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je izvijestiti sve zainteresirane, a osobito simpatizere pojedinih predsjedničkih kandidata kako će tijekom predsjedničke ... (opširnije)

Aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika skrenuo je pozornost javnosti osim na plaće i koeficijente i na brojne ... (opširnije)

Prije početka obilježavanja kao državnog blagdana i ove se godine sjećamo svih žrtava Domovinskog rata i ... (opširnije)

Sa ciljem održavanja skupa na kojem želimo ukazati na problem dostojanstva umirovljenika zatražili smo 2. studenog ... (opširnije)

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)