Ivica Brajdić

Prenosimo tekst iz mjesečnika Županijska kronika Zagrebačke županije.

Umirovljenike uklopiti u aktivnosti civilnog društva

Odlaskom u mirovinu, osim smanjenih mjesečnih prihoda, gubi se, na žalost, i do tada stečeni ugled radno aktivnog člana u društvenoj zajednici, a nerijetko, radi samog umirovljenja, dolazi i do izražene degradacije umirovljenika, koja često započinje tamo gdje se najmanje očekuje, u samoj obitelji govori Ivica Brajdić

Za sebe će reći da je (relativno) kratko u politici, no čim se njome počeo baviti, ‘naglim skokom’, dobio je mandat županijskog vijećnika na listi Stranke umirovljenika. Pokušavam se što brže i više uklopiti kako bih dao što veći osobni doprinos svome gradu, županiji, a posebno populaciji (umirovljenicima) čiji sam predstavnik - govori Ivica Brajdić.

Sve aktivnosti njegove stranke u Županijskoj skupštini, naglašava, usklađuju se na stranačkim tijelima i u klubu vijećnika, a posebna pozornost pridaje se suradnji s umirovljeničkim udrugama.

- Njima u ovom trenutku uvelike treba pomoći, jer umirovljenici se nalaze u nikad težem socijalnom položaju, s prosječnom mirovinom koja nije dovoljna za život dostojan čovjeka. Stoga je stranačka, ali i generacijska obveza pomagati im kroz naše programe, te ih tako pokušati što brže uklopiti u aktivnosti razvijenog civilnog društva - kaže Brajdić, dodajući da se zalaže za projekte čiji je opći cilj povećanje uključenosti starije populacije u društveni život, te podizanje njihova samopouzdanja kroz usvajanje novih vještina, poput informatičkog

opismenjavanja. Naglašava da je, unatoč općem kriznom okružju, zadovoljan radom Skupštine.

- Imam pozitivno mišljenje o radu Skupštine i župana. Imamo socijalan proračun iz kojega se vidi da se mnogo

ulaže u socijalne skupine društva, no naravno uvijek se može i više. Založit ću se, stoga, da se u okviru proračunskih mogućnosti povećaju izdvajanja za udruge umirovljenika, jer njih je, na žalost, sve više. Stalno se povećava broj radno sposobnih osoba koje, iz raznih razloga, odlaze u prijevremenu mirovinu - kaže Brajdić.

Mišljenja je da bi vijećnici s područja Samobora i Svete Nedelje, njih 11, trebali kvalitetnije i otvorenije surađivati, možda i oformiti ‘regionalni klub’ (‘zavičajni klub’), te zajedničkim lobiranjem pokušati ishoditi realizaciju projekata važnih za ova dva grada.

Osobno će se, dodaje, založiti za što skoriju i temeljitu rekonstrukciju prometnice od Svete Nedelje do Žitarke, a

shodno dogovoru unutar kluba vijećnika i realizaciju projekata namijenjenih braniteljskoj populaciji.


Ušao sam u politiku...

Samo aktivnim sudjelovanjem u političkom radu

mogu pomoći socijalno ugroženim skupinama društva, poput umirovljenika. Što dublje ulazim u srž politike, sve sam motiviraniji i odlučniji još više se angažirati, dati svoj doprinos i društvu i sredini u kojoj živim.


Ivica Brajdić je:

Djelatnik u tvrtki Županijske ceste d.o.o.

Član Predsjedništva Stranke umirovljenika (SU),

Predsjednik Gradske organizacije SU Svete Nedelje,

Tajnik ŽO SU Zagrebačke županije

Predsjednik samoborske Udruge “50+”,

Član Kyokushin karate kluba “Fortis”


Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)