Ivica Brajdić

Prenosimo tekst iz mjesečnika Županijska kronika Zagrebačke županije.

Umirovljenike uklopiti u aktivnosti civilnog društva

Odlaskom u mirovinu, osim smanjenih mjesečnih prihoda, gubi se, na žalost, i do tada stečeni ugled radno aktivnog člana u društvenoj zajednici, a nerijetko, radi samog umirovljenja, dolazi i do izražene degradacije umirovljenika, koja često započinje tamo gdje se najmanje očekuje, u samoj obitelji govori Ivica Brajdić

Za sebe će reći da je (relativno) kratko u politici, no čim se njome počeo baviti, ‘naglim skokom’, dobio je mandat županijskog vijećnika na listi Stranke umirovljenika. Pokušavam se što brže i više uklopiti kako bih dao što veći osobni doprinos svome gradu, županiji, a posebno populaciji (umirovljenicima) čiji sam predstavnik - govori Ivica Brajdić.

Sve aktivnosti njegove stranke u Županijskoj skupštini, naglašava, usklađuju se na stranačkim tijelima i u klubu vijećnika, a posebna pozornost pridaje se suradnji s umirovljeničkim udrugama.

- Njima u ovom trenutku uvelike treba pomoći, jer umirovljenici se nalaze u nikad težem socijalnom položaju, s prosječnom mirovinom koja nije dovoljna za život dostojan čovjeka. Stoga je stranačka, ali i generacijska obveza pomagati im kroz naše programe, te ih tako pokušati što brže uklopiti u aktivnosti razvijenog civilnog društva - kaže Brajdić, dodajući da se zalaže za projekte čiji je opći cilj povećanje uključenosti starije populacije u društveni život, te podizanje njihova samopouzdanja kroz usvajanje novih vještina, poput informatičkog

opismenjavanja. Naglašava da je, unatoč općem kriznom okružju, zadovoljan radom Skupštine.

- Imam pozitivno mišljenje o radu Skupštine i župana. Imamo socijalan proračun iz kojega se vidi da se mnogo

ulaže u socijalne skupine društva, no naravno uvijek se može i više. Založit ću se, stoga, da se u okviru proračunskih mogućnosti povećaju izdvajanja za udruge umirovljenika, jer njih je, na žalost, sve više. Stalno se povećava broj radno sposobnih osoba koje, iz raznih razloga, odlaze u prijevremenu mirovinu - kaže Brajdić.

Mišljenja je da bi vijećnici s područja Samobora i Svete Nedelje, njih 11, trebali kvalitetnije i otvorenije surađivati, možda i oformiti ‘regionalni klub’ (‘zavičajni klub’), te zajedničkim lobiranjem pokušati ishoditi realizaciju projekata važnih za ova dva grada.

Osobno će se, dodaje, založiti za što skoriju i temeljitu rekonstrukciju prometnice od Svete Nedelje do Žitarke, a

shodno dogovoru unutar kluba vijećnika i realizaciju projekata namijenjenih braniteljskoj populaciji.


Ušao sam u politiku...

Samo aktivnim sudjelovanjem u političkom radu

mogu pomoći socijalno ugroženim skupinama društva, poput umirovljenika. Što dublje ulazim u srž politike, sve sam motiviraniji i odlučniji još više se angažirati, dati svoj doprinos i društvu i sredini u kojoj živim.


Ivica Brajdić je:

Djelatnik u tvrtki Županijske ceste d.o.o.

Član Predsjedništva Stranke umirovljenika (SU),

Predsjednik Gradske organizacije SU Svete Nedelje,

Tajnik ŽO SU Zagrebačke županije

Predsjednik samoborske Udruge “50+”,

Član Kyokushin karate kluba “Fortis”


Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)