Lazar Grujić - Novogodišnja čestitka

Poštovane kolege, dragi prijatelji, simpatizeri, ljudi dobre volje, u ime Stranke umirovljenika i BLOK-a „Umirovljenici zajedno“ svima vama želim uspješnu i radosnu nadolazeću 2011. godinu

Nakon što smo prošle godine konačno uspjeli udružiti gotovo sve političke udruge i stranke umirovljeničke preferencije postignuvši koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na slijedećim parlamentarnim izborima započeli stvarajući tako sada već svima prepoznatljiv brand BLOK „Umirovljenici zajedno“. Mnogo truda i sredstava je u ovaj naš projekt uloženo stoga nas sve provedene ankete ne bez razloga svrstavaju na čvrsto treće mjesto političkih opcija u Republici Hrvatskoj sa konstantnim rastom naše popularnosti.

I sve smo to dragi prijatelji postigli sami svojim radom, mi i vi koji zajedno činimo BLOK „Umirovljenici zajedno“ smo ga stvarali i razvijali, dakle simpatizeri, vodstva i članstvo SU, DSU, AHU, SSU, ZU, MUH, SUH… kojima na isteku ove 2010. godine odajem posebno priznanje za političku mudrost, hrabrost i posebno vjeru za sve što smo uradili do sada. Naša pozicija je neke i neugodno iznenadila jer smo sudeći po određenim postupcima u posljednje vrijeme pod pravom „medijsko – retoričkom“ paljbom, od strane onih koji se javnosti predstavljaju kao borci za prava umirovljenika a u stvari su ih prodali za doslovno jednu povlaštenu saborsku mirovinu. Opraštamo im sve u ovo blagdansko vrijeme jer očito i ne znaju što rade.

Naravno da smo poduzeli i određene formalno pravne korake kako bi smo zaštitili naš brand stoga je BLOK „Umirovljenici zajedno“ dobio i politički subjektivitet kao (novu) političku stranku pod čijim imenom će istoimena koalicija nastupiti na slijedećim parlamentarnim izborima.

Na isteku ove godine možemo se pohvaliti i preuzimanjem inicijative ali i odgovornosti za umirovljenike jer smo uspjeli ostvarili uspješnu suradnju sa Vladom RH odnosno premijerkom Jadrankom Kosor koja nas je uz svoje suradnike sa uvažavanjem prihvatila kao ravnopravne partnere što je rezultiralo osnivanjem Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe koje će svojim iskustvom i znanjem pomoći Vladi u iznalaženju što kvalitetnijih rješenja za niz umirovljeničkih problema koji doista zahtijevaju žurna rješenja.

Podsjećam vas i da smo se javno izjasnili protiv dovođenja MMF-a jer bi tako nešto sa pravom mi umirovljenici smatrali otvorenim priznavanjem vlastite nesposobnosti čije bi prve žrtve bili upravo umirovljenici sa tako najavljenim 25% umanjenjem mirovina. Koalicija BLOK „Umirovljenici zajedno“ je duboka uvjerenja da Hrvatska ima dovoljno potencijala da sama riješi sve svoje probleme i to sa ljudima koji se znaju ponašati odgovorno i imaju čiste i obraz, stoga i ovom prigodom javno dajemo apsolutnu potporu beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala uz potpuno jasnu poruku da u tome treba ustrajati do kraja bez obzira o kome je riječ jer kriminal nema stranku, ideologiju ili vjeru.

Već sada i u ovoj novogodišnjoj čestitci najavljujemo naš čvrsti stav da će mo učiniti sve da se odmah (pa čak i retroaktivno) ukinuti sve povlaštene mirovine stečene političkim djelovanjem jer je po našoj ocjeni i više no dovoljna privilegija uživati sve blagodati, pa i one materijalne koje nose političke funkcije od zastupnika pa do člana Vlade????

Na takvu privilegiju poštenom čovjeku doista ne treba i još neka dodatna privilegija??

Našim umirovljenicima poručujemo da će mo kroz Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe u najkraćem mogućem roku učiniti sve da mirovina stečena radom odnosno izdvajanjem u mirovinski fond nije niti smije biti tretirana kao socijala, stoga smatramo da visina mirovine temeljem punog radnog vijeka može i mora biti dostatna za život dostojan čovjeka.

To znači da mirovine u navedenom kontekstu želimo u što kraćem vremenskom roku dovesti do visine od približno 75% od prosječne plače u RH. To se dakako može i mora postići dijelom i pravednijom raspodjelom samih sredstava, a posebno otvaranjem novih radnih mjesta kroz značajnije pokretanje gospodarstva uz stvaranje društva znanja rada u kojem se nagrađuju isključivo postignuti rezultati.

Sa ovim mislima i željama BLOK „Umirovljenici zajedno“ ispraća 2010. i dočekuje 2011.


Koordinator BLOK „Umirovljenici zajedno“

Predsjednik SU

Lazar Grujić dipl.oec.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)