Da li se crvene Zeleni u Sisku?

Prenosimo otvoreno pismo predsejdnice Gradske organizacije SU Sisak, Sabine Ferderber

REAGIRANJE NA IZBOR DRUGOG PODPREDSJEDNIKA

GRADSKOG VIJEĆA GRADA SISKA

Poštovani,

Ovim putem želim Vam skrenuti pažnju na nepravilnosti kod izbora drugog potpredsjednika Gradskog vijeća koji je izvršen na 6. sjednici Gradskog vijeća grada Siska održanoj 31. svibnja 2010.

Na lokalnim izborima 2009. koalicija SU Zelena lista osvojila je 5,98% čime je stekla pravo na dva člana Gradskog vijeća. Budući da je riječ o koaliciji dvije stranke jedan član je trebao biti iz redova Zelene liste, a drugi iz redova SU. tj. Stranke umirovljenika. Međutim to nije poštovano pa su oba člana sa Zelene liste, a njihova imena su Milan Lončar i Mario Lulić što je čista politička prevara. Budući da je u vrijeme lokalnih izbora 2009. predsjednik SU bio Siniša Gajić koji je po toj logici trebao biti taj drugi član umjesto M. Lulića, ali iz meni nepoznatih razloga nije postao taj drugi član na njegovo mjesto je trebao doći drugi kandidat iz SU-a , ali se to nije dogodilo čime je izigran koalicijski sporazum. Budući da sam legalno izabrana na mjesto predsjednice SU grada Siska u nekoliko navrata bezuspješno sam htjela taj problem riješiti tako da sam pokušavala dogovoriti sastanak s g. Milanom Lončarom, a dotični gospodin se ni jednom nije javio ni pojavio na sastanku.

Budući da je spomenutih 5,98% glasova stečeno zahvaljujući zalaganju i SU-a sada zamoljavam članove Zelene liste da se prestanu nositi na krilima uspjeha kojeg ne bi požnjeli bez SU-a kojeg na kraju nisu ispoštovali. Napominjem da isti redovno primaju i apanažu od grada Siska čija polovica financijskih sredstava po normalnoj logici bi trebala pripasti SU.

I sada, gospodo, zar se ovakva politička prevara Zelene liste treba joši nagraditi imenovanjem drugog potpredsjednika Gradskog vijeća grada Siska što je krajnje nekorektno i drsko?! Stoga predlažem da Gradsko vijeće preispita vjerodostojnost ovog izbora. Osim toga Siniša Gajić je smijenjen s mjesta predsjednika SU-a 13. kolovoza 2009. g, a istog dana Skupština SU-a imenovala me je za povjerenika, a nakon 60 dana i za predsjednicu SU-a Siska. Dakle, kako je moguće, pitam Gradsko vijeće, da do današnjeg dana nitko mene nije kontaktirao iz bilo kakvih razloga?

Vjerujem da će Gradsko vijeće preispitati navedeno i postupiti u skladu sa svojim ovlastima i Statutom grada Siska. U očekivanju Vašeg pismenog očitovanja srdačno Vas pozdravljam.

Sa štovanjem,

Sabina Ferderber,

predsjednica GO SU Sisak

U Sisku, 7. lipnja 2010.

Dostavljeno:

1. Gradonačelnik g.Dinko Pintarić,

2. Predsjednik Gradskog vijeća g. Veljko Novak,

3. Uredništvo Novog sisačkog tjednika

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)