Da li se crvene Zeleni u Sisku?

Prenosimo otvoreno pismo predsejdnice Gradske organizacije SU Sisak, Sabine Ferderber

REAGIRANJE NA IZBOR DRUGOG PODPREDSJEDNIKA

GRADSKOG VIJEĆA GRADA SISKA

Poštovani,

Ovim putem želim Vam skrenuti pažnju na nepravilnosti kod izbora drugog potpredsjednika Gradskog vijeća koji je izvršen na 6. sjednici Gradskog vijeća grada Siska održanoj 31. svibnja 2010.

Na lokalnim izborima 2009. koalicija SU Zelena lista osvojila je 5,98% čime je stekla pravo na dva člana Gradskog vijeća. Budući da je riječ o koaliciji dvije stranke jedan član je trebao biti iz redova Zelene liste, a drugi iz redova SU. tj. Stranke umirovljenika. Međutim to nije poštovano pa su oba člana sa Zelene liste, a njihova imena su Milan Lončar i Mario Lulić što je čista politička prevara. Budući da je u vrijeme lokalnih izbora 2009. predsjednik SU bio Siniša Gajić koji je po toj logici trebao biti taj drugi član umjesto M. Lulića, ali iz meni nepoznatih razloga nije postao taj drugi član na njegovo mjesto je trebao doći drugi kandidat iz SU-a , ali se to nije dogodilo čime je izigran koalicijski sporazum. Budući da sam legalno izabrana na mjesto predsjednice SU grada Siska u nekoliko navrata bezuspješno sam htjela taj problem riješiti tako da sam pokušavala dogovoriti sastanak s g. Milanom Lončarom, a dotični gospodin se ni jednom nije javio ni pojavio na sastanku.

Budući da je spomenutih 5,98% glasova stečeno zahvaljujući zalaganju i SU-a sada zamoljavam članove Zelene liste da se prestanu nositi na krilima uspjeha kojeg ne bi požnjeli bez SU-a kojeg na kraju nisu ispoštovali. Napominjem da isti redovno primaju i apanažu od grada Siska čija polovica financijskih sredstava po normalnoj logici bi trebala pripasti SU.

I sada, gospodo, zar se ovakva politička prevara Zelene liste treba joši nagraditi imenovanjem drugog potpredsjednika Gradskog vijeća grada Siska što je krajnje nekorektno i drsko?! Stoga predlažem da Gradsko vijeće preispita vjerodostojnost ovog izbora. Osim toga Siniša Gajić je smijenjen s mjesta predsjednika SU-a 13. kolovoza 2009. g, a istog dana Skupština SU-a imenovala me je za povjerenika, a nakon 60 dana i za predsjednicu SU-a Siska. Dakle, kako je moguće, pitam Gradsko vijeće, da do današnjeg dana nitko mene nije kontaktirao iz bilo kakvih razloga?

Vjerujem da će Gradsko vijeće preispitati navedeno i postupiti u skladu sa svojim ovlastima i Statutom grada Siska. U očekivanju Vašeg pismenog očitovanja srdačno Vas pozdravljam.

Sa štovanjem,

Sabina Ferderber,

predsjednica GO SU Sisak

U Sisku, 7. lipnja 2010.

Dostavljeno:

1. Gradonačelnik g.Dinko Pintarić,

2. Predsjednik Gradskog vijeća g. Veljko Novak,

3. Uredništvo Novog sisačkog tjednika

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)