Ono što je SDP-u, HNS-u i HSU-u dozvoljeno IDS-u nije

U normalnim sredinama u kojima se poštuju Zakone i integritet drugih bi se nakon objavljene neistine zatražila objava demantija ili ispravak nakon čega bi se glavni urednik pristojno ispričao a novinara koji neistine uporno piskara (vrlo je moguće i naručene pamflete) bi malo „opalio“ po prstima ili džepu i tu bi stvar završila. No ovo je Hrvatska u kojoj se traženje ispravka ili objave demantija još uvijek treba smatrati gubljenjem vremena. Tekst koji slijedi je još jedan naš odgovor na uradak „novinara“ Nikole Severa Šenija (JL) koji i dalje „piše“ po svome ili bi možda bilo točnije (a nadamo se da nije) kazati po nalogu onoga tko ga je i angažirao za predstojeće parlamentarne izbore konstantno širi neistine kojima se Stranci umirovljenika (SU) i Koaliciji Blok umirovljenici zajedno (BUZ) namjerno radi šteta.

na svim razinama i što nitko ne dovodi u pitanje bi očito htjeli zabraniti četvrtom partneru odnosno IDS-u što baš i ne čudi jer su istog ionako već proglasili naj/manjim partnerom.Naravno, ne želimo se miješati u unutarnje stvari ili međusobne odnose stranaka iz Kukuriku koalicije niti nas u ovom trenutku to uopće zanima,pa čak ni činjenica (iscurilo u javnost)što jedan čelnik kukurikavaca već dovršava pregovore (a nije IDS) o postizbornoj koaliciji sa HDZ-om jer je to naprosto njihova unutarnja stvar, ali zabranjivati svom koalicijskom partneru suradnju sa kompatibilnom političkom opcijom lažno tvrdeći da je to suradnik – satelit HDZ-a i sa kojom može samo profitirati znači samo jedno…. Radi o jasnoj nakani da se koalicijskog partnera uz već mu dane nepovoljne pozicije na izbornoj listi i dodatno oslabi, čak i ponizi tako da potencijalne partnere na lokalnoj ili regionalnoj razini odvrati ili uputi na suradnju sa nekom drugom lokalnom ili regionalnom opcijom.

Činjenica je naime da SU u svim regijama ne samo da nastoji, već i uspijeva u uspostavljanju suradnje sa regionalnim stankama i pojedincima iz čega naravno svi imaju koriti, a u prvom redu ciljane skupine, a shodno tome dakle i svi građani pa bili oni simpatizeri ili nete političke opcije u navedenoj regiji. Naša pak suradnja sa IDS-om u Istarskoj županiji nije uperena ni protiv koga a ponajmanje protiv Kukuriku koalicije, Silvana Hrelje ili HSU-a čija je stranka gotovo nestala sa političke scene u Istarskoj županiji jer su što je opće poznato gotovo sve gradske i općinske organizacije prešle ili su u fazi prelaska u Stranku umirovljenika.

Upornim piskaranjem kako je SU, a time i BUZ partner HDZ-u se u stvari na vrlo podmukao način želi prikriti činjenica koja doslovno kaže kako SU sa HDZ-om nije u koaliciji ni u jednom gradu ili županiji dočim je to npr. HSU, član Kukuriku koalicije u gotovo svim županijama ili gradovima gdje su HDZ ili HSS na vlasti. Prozivanjem SU-a i BUZ-a radi tobožnje suradnje sa HDZ-om se konstantnim plasiranjem laži pod svaku cijenu nastoji skrenuti pozornost sa golih činjenica koje teško kompromitiraju upravo same kukurikavce, posebno HSU koji upornim upiranjem prstom u SU i BUZ naprosto želi minorizirati svoju otvorenu i moglo bi se kazati dugogodišnju usku suradnja sa HDZ-om…

U Zagrebu, 23.08.2011.

Koordinator Blok umirovljenici zajedno

(BUZ, DSU, SU, AHU, ZU)

Lazar Grujić dipl.oec.

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)