Znali su izaći iz koalicije, ali iz sabora ne…

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo u automatu žetona, a i bliži se kraj mandata zastupnicima u saboru dogodio se novi nonsens. U stvari ne znamo kako bi to i nazvali, a riječ je o podržavanju vladajuće većine od zastupnika koji su bili njezin nekadašnji dio a sada su ljuti protivnici. Dakako riječ je o članovima stranke Neovisni za Hrvatsku i HRAST koji su svojim pojedinačnim istupima u konačnici strahovito naštetili vlastitim strankama. Iako su svojim ostankom u saborskim klupama pokazali vlastitu nevjerodostojnost, kolebljivost, sklonost trgovanju i možebitnom osobnom materijalnom koristoljublju ovaj će se čin odraziti na kompletni stranački rejting. Da bi stvar bila još gora opravdanje jednog doktora znanosti kako nije znao o čemu je riječ (nije znao da svojim ostankom u Sabornici održava kvorum) potpuno je promašeno. Da smo u pravu sigurni smo kako nas neće demantirati predstojeći izbori u svibnju na koje će izaći ove dvije stranke. Vratimo li se na glavnu nit našeg osvrta moramo se zapitati je li gradonačelnik Bandić u pravu kad je rekao da su napadi na njega od strane radikalnih desničara samo dokaz da je na pravom putu. Jer upravo su dva saborska zastupnika koja su podržala u sabornici zakon o izmjeni zakona o INI predvodnici desničarskih ideja i politika. Dovoljno je samo podsjetiti s kojom su se žestinom obrušili na zastupnika srpske nacionalne manjine. Stoga ideološke podjele i sukobi nisu ništa drugo nego dim od papira, a iza svega se kriju samo materijalni i financijski interesi. Toga moraju biti birači svakim danom sve više svjesni i umjesto mehaničkog zaokruživanja pažljivije razmišljati o davanju svojih glasova. Za nadati se je i kako ovaj sumrak hrvatske demokracije neće dugo trajati, a tome će vjerojatno pripomoći i sudska vlast. Unatoč naporima korumpiranih političara u angažiranju dobro plaćenih odvjetnika i potplaćenih svjedoka, manevrima sa zdravstvenim stanjem i sličnim makinacijama koje nisu dostupne običnim građanima.

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)

Svima onima koji imaju sreću da su zaposleni i da za svoj rad dobivaju primjerenu plaću ... (opširnije)

Žestoka kampanja na državnom radiju i televiziji protiv referenduma ''67 je previše'' znak je kako se ... (opširnije)

Suficit i mirovinska reforma najčešće su upotrebljavane riječi i dominiraju posljednjih dana hrvatskom političkom scenom. Hvalospjevi ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te sugrađanima pravoslavne vjere čestitamo Uskrs! (opširnije)

Izgleda kako je vladajuća politička garnitura u Hrvatskoj doslovno shvatila kako smo ovog tjedna u Velikom ... (opširnije)

Sretan Uskrs! (opširnije)

U srijedu 10. travnja u prostorijama Mjesnog odbora Turnić održana je Izborna skupština Gradske organizacije Stranke ... (opširnije)