Znali su izaći iz koalicije, ali iz sabora ne…

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo u automatu žetona, a i bliži se kraj mandata zastupnicima u saboru dogodio se novi nonsens. U stvari ne znamo kako bi to i nazvali, a riječ je o podržavanju vladajuće većine od zastupnika koji su bili njezin nekadašnji dio a sada su ljuti protivnici. Dakako riječ je o članovima stranke Neovisni za Hrvatsku i HRAST koji su svojim pojedinačnim istupima u konačnici strahovito naštetili vlastitim strankama. Iako su svojim ostankom u saborskim klupama pokazali vlastitu nevjerodostojnost, kolebljivost, sklonost trgovanju i možebitnom osobnom materijalnom koristoljublju ovaj će se čin odraziti na kompletni stranački rejting. Da bi stvar bila još gora opravdanje jednog doktora znanosti kako nije znao o čemu je riječ (nije znao da svojim ostankom u Sabornici održava kvorum) potpuno je promašeno. Da smo u pravu sigurni smo kako nas neće demantirati predstojeći izbori u svibnju na koje će izaći ove dvije stranke. Vratimo li se na glavnu nit našeg osvrta moramo se zapitati je li gradonačelnik Bandić u pravu kad je rekao da su napadi na njega od strane radikalnih desničara samo dokaz da je na pravom putu. Jer upravo su dva saborska zastupnika koja su podržala u sabornici zakon o izmjeni zakona o INI predvodnici desničarskih ideja i politika. Dovoljno je samo podsjetiti s kojom su se žestinom obrušili na zastupnika srpske nacionalne manjine. Stoga ideološke podjele i sukobi nisu ništa drugo nego dim od papira, a iza svega se kriju samo materijalni i financijski interesi. Toga moraju biti birači svakim danom sve više svjesni i umjesto mehaničkog zaokruživanja pažljivije razmišljati o davanju svojih glasova. Za nadati se je i kako ovaj sumrak hrvatske demokracije neće dugo trajati, a tome će vjerojatno pripomoći i sudska vlast. Unatoč naporima korumpiranih političara u angažiranju dobro plaćenih odvjetnika i potplaćenih svjedoka, manevrima sa zdravstvenim stanjem i sličnim makinacijama koje nisu dostupne običnim građanima.

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)