Znali su izaći iz koalicije, ali iz sabora ne…

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo u automatu žetona, a i bliži se kraj mandata zastupnicima u saboru dogodio se novi nonsens. U stvari ne znamo kako bi to i nazvali, a riječ je o podržavanju vladajuće većine od zastupnika koji su bili njezin nekadašnji dio a sada su ljuti protivnici. Dakako riječ je o članovima stranke Neovisni za Hrvatsku i HRAST koji su svojim pojedinačnim istupima u konačnici strahovito naštetili vlastitim strankama. Iako su svojim ostankom u saborskim klupama pokazali vlastitu nevjerodostojnost, kolebljivost, sklonost trgovanju i možebitnom osobnom materijalnom koristoljublju ovaj će se čin odraziti na kompletni stranački rejting. Da bi stvar bila još gora opravdanje jednog doktora znanosti kako nije znao o čemu je riječ (nije znao da svojim ostankom u Sabornici održava kvorum) potpuno je promašeno. Da smo u pravu sigurni smo kako nas neće demantirati predstojeći izbori u svibnju na koje će izaći ove dvije stranke. Vratimo li se na glavnu nit našeg osvrta moramo se zapitati je li gradonačelnik Bandić u pravu kad je rekao da su napadi na njega od strane radikalnih desničara samo dokaz da je na pravom putu. Jer upravo su dva saborska zastupnika koja su podržala u sabornici zakon o izmjeni zakona o INI predvodnici desničarskih ideja i politika. Dovoljno je samo podsjetiti s kojom su se žestinom obrušili na zastupnika srpske nacionalne manjine. Stoga ideološke podjele i sukobi nisu ništa drugo nego dim od papira, a iza svega se kriju samo materijalni i financijski interesi. Toga moraju biti birači svakim danom sve više svjesni i umjesto mehaničkog zaokruživanja pažljivije razmišljati o davanju svojih glasova. Za nadati se je i kako ovaj sumrak hrvatske demokracije neće dugo trajati, a tome će vjerojatno pripomoći i sudska vlast. Unatoč naporima korumpiranih političara u angažiranju dobro plaćenih odvjetnika i potplaćenih svjedoka, manevrima sa zdravstvenim stanjem i sličnim makinacijama koje nisu dostupne običnim građanima.

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa SDP-om predstavnici Stranke umirovljenika sudjelovat će na okruglom stolu Jednakost u politici-ravnopravne u ... (opširnije)

Medijsku prašinu posljednjih je dana podignula još jedna u nizu rasprava o tri riječi (nema nikakve ... (opširnije)

Unatoč tome što Stranka umirovljenika neće imati vlastitu  listu na predstojećim europarlamentarnim izborima aktivnosti ne nedostaje. ... (opširnije)

. Uz predizborne aktivnosti na terenu nismo zapostavili ni medijsko predstavljanje pa je tako predsjednik stranke ... (opširnije)

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu ... (opširnije)

O pozitivnim efektima zakonom dopuštenog rada umirovljenika ponovno smo se mogli uvjeriti u prilogu emitiranom u ... (opširnije)