Vrijeme je već pokazalo tko je u pravu!

Da je napad najbolja obrana vidljivo je ovih dan čak i slijepcima ukoliko barem malo prate političku scenu i događanja u najvišoj političkoj instituciji u Hrvatskoj. Sa žaljenjem moramo konstatirati kako se ta institucija naziva Sabor u kojem su stoljećima donošene najznačajnije i dalekosežne odluke i zakoni, a danas je sinonim za kokošinjac, političku trgovinu, izdaju…Unatoč očiglednoj korupciji i preslagivanju političke moći kupovinom saborskih ruku želimo ipak još jednom ukazati na perfidne i nemoralne postupke pojedinih zastupnika. U prvom redu nevjerojatan je misaoni sklop i razmišljanje donedavnog moćnika iz Požeške doline koji je pristupio vladajućima kako bi srušio svog stranačkog predsjednika kojeg optužuje za suradnju s tim istim vladajućima!? Ili zastupnica koja je svoj habitus i karijeru izgradila na stranačkom članstvu i sada se odjednom toga odriče i bez imalo samokritičnosti izjavljuje kako je sve to samo svojom osobnošću zaslužila. Stoga smo bez brige za njezinu budućnost jer sada sigurno znamo kako će i ubuduće zahvaljujući svojem znanju, iskustvu i umijeću biti u samom vrhu političke scene! Primjer optuženog saborskog zastupnika koji svojim podržavanjem vladajućih kupuje svoju slobodu kada bolje promislimo ipak je ljudski najopravdanije. Pa tko ne bi tako učinio? No kad se sjetimo naših branitelja koji nisu nimalo kalkulirali već su dali i svoje živote za domovinu možemo se uvjeriti u svu bestijalnost i nemoralnost ovakvog postupka. Stoga mu poručujemo: „Zastupniče budi hrabar i odvažan, priznaj svoje greške ili dokaži nevinost na sudu, a nemoj se skrivati iza političkih skuta!“. Ili što je još gore pljuvati po onima koji su te izmislili, stvorili i omogućili ti dosadašnje privilegije te čijom si zaslugom postao saborski zastupnik. No nažalost u tome nije jedini jer veliki broj zastupnika oporbene stranke kontinuirano i perfidno napada svojeg predsjednika zbog suradnje s vladajućom strankom, a istovremeno na sve načine upravo oni s njom surađuju. Dodamo li tome kako  se priča da se nekada ugledni liječnik i bivši ministar pridružio trendu pa pronašao daleko mlađu ljubavnicu koja sada upravlja njegovom političkom karijerom dolazimo do krajnjih granica apsurda. Stoga je svakim danom sve očiglednije koliko je mladi i pošteni oporbeni predvodnik bio i ostao u pravu kada je rekao da neće popustiti orkestriranim napadima čija je pozadina rušenje SDP-a. Hoće li pri tome imati snage i podršku svojih najbližih suradnika koje se također ucjenjuje i vrše raznorazni pritisci pokazat će vrijeme. No sigurni smo ukoliko i dalje ustraje na svom putu kako je pred njim velika politička budućnost i to ne samo u hrvatskim okvirima. Možda smo stoga svjedoci kako se rađa toliko nam potreban državnik, a optimizam nam daje činjenica kako sve do čega se ne dolazi lako i bez problema  traje dugo i čini dodatnu kvalitetu.

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa SDP-om predstavnici Stranke umirovljenika sudjelovat će na okruglom stolu Jednakost u politici-ravnopravne u ... (opširnije)

Medijsku prašinu posljednjih je dana podignula još jedna u nizu rasprava o tri riječi (nema nikakve ... (opširnije)

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo ... (opširnije)

Unatoč tome što Stranka umirovljenika neće imati vlastitu  listu na predstojećim europarlamentarnim izborima aktivnosti ne nedostaje. ... (opširnije)

. Uz predizborne aktivnosti na terenu nismo zapostavili ni medijsko predstavljanje pa je tako predsjednik stranke ... (opširnije)

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu ... (opširnije)