Vrijeme je već pokazalo tko je u pravu!

Da je napad najbolja obrana vidljivo je ovih dan čak i slijepcima ukoliko barem malo prate političku scenu i događanja u najvišoj političkoj instituciji u Hrvatskoj. Sa žaljenjem moramo konstatirati kako se ta institucija naziva Sabor u kojem su stoljećima donošene najznačajnije i dalekosežne odluke i zakoni, a danas je sinonim za kokošinjac, političku trgovinu, izdaju…Unatoč očiglednoj korupciji i preslagivanju političke moći kupovinom saborskih ruku želimo ipak još jednom ukazati na perfidne i nemoralne postupke pojedinih zastupnika. U prvom redu nevjerojatan je misaoni sklop i razmišljanje donedavnog moćnika iz Požeške doline koji je pristupio vladajućima kako bi srušio svog stranačkog predsjednika kojeg optužuje za suradnju s tim istim vladajućima!? Ili zastupnica koja je svoj habitus i karijeru izgradila na stranačkom članstvu i sada se odjednom toga odriče i bez imalo samokritičnosti izjavljuje kako je sve to samo svojom osobnošću zaslužila. Stoga smo bez brige za njezinu budućnost jer sada sigurno znamo kako će i ubuduće zahvaljujući svojem znanju, iskustvu i umijeću biti u samom vrhu političke scene! Primjer optuženog saborskog zastupnika koji svojim podržavanjem vladajućih kupuje svoju slobodu kada bolje promislimo ipak je ljudski najopravdanije. Pa tko ne bi tako učinio? No kad se sjetimo naših branitelja koji nisu nimalo kalkulirali već su dali i svoje živote za domovinu možemo se uvjeriti u svu bestijalnost i nemoralnost ovakvog postupka. Stoga mu poručujemo: „Zastupniče budi hrabar i odvažan, priznaj svoje greške ili dokaži nevinost na sudu, a nemoj se skrivati iza političkih skuta!“. Ili što je još gore pljuvati po onima koji su te izmislili, stvorili i omogućili ti dosadašnje privilegije te čijom si zaslugom postao saborski zastupnik. No nažalost u tome nije jedini jer veliki broj zastupnika oporbene stranke kontinuirano i perfidno napada svojeg predsjednika zbog suradnje s vladajućom strankom, a istovremeno na sve načine upravo oni s njom surađuju. Dodamo li tome kako  se priča da se nekada ugledni liječnik i bivši ministar pridružio trendu pa pronašao daleko mlađu ljubavnicu koja sada upravlja njegovom političkom karijerom dolazimo do krajnjih granica apsurda. Stoga je svakim danom sve očiglednije koliko je mladi i pošteni oporbeni predvodnik bio i ostao u pravu kada je rekao da neće popustiti orkestriranim napadima čija je pozadina rušenje SDP-a. Hoće li pri tome imati snage i podršku svojih najbližih suradnika koje se također ucjenjuje i vrše raznorazni pritisci pokazat će vrijeme. No sigurni smo ukoliko i dalje ustraje na svom putu kako je pred njim velika politička budućnost i to ne samo u hrvatskim okvirima. Možda smo stoga svjedoci kako se rađa toliko nam potreban državnik, a optimizam nam daje činjenica kako sve do čega se ne dolazi lako i bez problema  traje dugo i čini dodatnu kvalitetu.

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)