Krivica je uglavnom u nama, a ne u drugima…

Razmimoilaženje i prijepori između dvije vodeće osobe na hrvatskoj političkoj sceni (predsjednika hrvatskog sabora tu ne računamo iz svima dobro znanih razloga) poprimaju neuobičajene razmjere. Bez diplomatske uvijenosti i očekivanog bontona, političke obazrivosti ili suzdržanosti ali i državničke odgovornosti izmjenjuju se niski udarci. Više je nego očigledno kako  je na djelu strateška igra vanjskih sila i faktora o čemu je napisao i knjigu general Domazet. Zbog čega je upravo sada eskalirao sukob možemo zaključiti iz događanja na svjetskog političkoj sceni. Iz pojedinih krugova omalovažavani i ismijavani predsjednik SAD-a, uspio je sklopiti sporazum sa Sjevernom Korejom što nije uspjelo ni nobelovcu za mir Obami. S druge strane  isti predsjednik otvoreno kritizira EU kao sporu, neučinkovitu i birokratiziranu političku tvorevinu koja je svrha samoj sebi. Promatrajući ovu činjenicu samo u svjetlu europskih komisija čije članove ne biraju birači, a imaju veći utjecaj  od članova parlamenta  jednostavno je zaključiti kako se radi o lobističkom pristupu vođenja EU politike. Stoga se europski vlastodršci unaprijed boje  svakog  istupa  i poteza Trumpa jer gube svoje pozicije i put prema  europskoj  vladi.  Nešto  smo o tome mogli čuti  i u jučerašnjoj emisiji Otvoreno u kojoj je ipak čini  nam se bio najveći dobitak ako ga uopće tako možemo nazvati istup zastupnika Živog Zida. Toliko  skroman vokabular, ponavljanje jednih te istih fraza, nekonzistentnost izrečenih floskula pokazali su potpunu inferiornost govornika u okruženju znanstvenika i obrazovanih sugovornika. Stoga nije čudno da se mladi iseljavaju iz Hrvatske kada vide ovakve redikule na političkoj sceni, a koji im kroje sudbinu i život svojim odlukama i zakonima.

                        U svemu tome upozorenje koje je pristiglo iz Europske komisije, koje ipak moraju nešto raditi, o crnoj budućnosti hrvatskih mirovina nije uzbudilo našu javnost. Kao što više krađa od milijun kuna nikoga ne iznenađuje pa čak niti sudske institucije koje se trgnu tek nakon otuđenih desetak i više milijuna kuna. U stvari reagirao je ministar Pavić nemuštim odgovorom o potrebi produžetka rada za dobivanje mirovina kao da je većina prijevremenih umirovljenika svojom voljom otišla u mirovinu. Umjesto da je uvaženi ministar prihvatio prijedlog Stranke umirovljenika i aktivirao za sezonske radove umirovljenike ne bi bilo sada problema s nedostatkom radne snage. Time želimo naglasiti kako nam ipak za naše nedaće nisu krive samo borbe između eksponenata vanjskih političkih faktora već i korumpirana, nesposobna, neinventivna  i sebična vlastita politička oligarhija na čelnim funkcijama u našoj državi. Ironija je pri tome kada takvi paraziti okrivljuju druge za sadašnju situaciju i stvaranje države u rukama mafijaša i stranih interesnih skupina, a najlakši je način da se toga riješimo napuštanje ove maligne tvorevine za koju su nažalost mnogi dali svoje živote, zdravlje ili dijelove tijela. No mi u Stranci umirovljenika ne biramo najlakši način i sigurno možete računati i nadalje na naše aktivnosti samo s jednim ciljem, a to je boljitak svih građana, a ne pojedinih elita jedine nam domovine!

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa SDP-om predstavnici Stranke umirovljenika sudjelovat će na okruglom stolu Jednakost u politici-ravnopravne u ... (opširnije)

Medijsku prašinu posljednjih je dana podignula još jedna u nizu rasprava o tri riječi (nema nikakve ... (opširnije)

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo ... (opširnije)

Unatoč tome što Stranka umirovljenika neće imati vlastitu  listu na predstojećim europarlamentarnim izborima aktivnosti ne nedostaje. ... (opširnije)

. Uz predizborne aktivnosti na terenu nismo zapostavili ni medijsko predstavljanje pa je tako predsjednik stranke ... (opširnije)

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu ... (opširnije)