Politička vjerodostojnost

Prošlog tjedna završeni izbori za mjesne odbore u Slavonskom Brodu zorno su pokazali nekoliko stvari na političkoj sceni.

Kao prvo nezavisna lista Ivana Duspare osvojila je više glasova od ostalih stranaka što znači kako i dalje traje trend biranja nezavisnih osoba i programa. 

Nadalje većina čak i parlamentarnih stranaka nije izašla na izbore što dovoljno govori o povezanosti političke elite i baze.

I na kraju možemo izvući i zaključak kako Stranka umirovljenika ima svoju čvrstu glasačku bazu te je u jedinom mjesnom odboru u kojem je izašla na izbore osvojila više glasova od HDZ-a i SDP-a. Stoga je potpuno jasno zbog čega je Stranka umirovljenika kontinuirano na udaru svojih političkih konkurenata. Sigurni smo naime kako ne bi u saboru prošao zakon lex Agrokor da je u njemu adekvatan broj zastupnika umirovljenika. Jer iako je izdvajanje za mirovine u ukupnom BDP-u manje od europskog prosjeka vlastodršci još žele taj iznos smanjiti. S druge strane „zakonski“ su oteli naše novce od Agrokora, barataju s našim novcima u mirovinskim fondovima kako im se prohtije ali svoje povlaštene mirovine i kredite ne diraju. Znajući kako predstavnici umirovljenika u saboru to ne bi dopustili jer su između ostalog materijalno osigurani i dovoljno iskusni da znaju kako se život ne sastoji samo od materijalnog bogatstva ometaju naš politički put na razne načine. No niti to nije bilo dovoljno da nas birači ne bi prepoznali kao i u Orahovici gdje smo sa 6.4 % glasova ušli u gradsko vijeće na ponovljenim izborima. Stoga je vidljivo kako su umirovljenici izašli iz ideoloških rovova i populističkih obećanja te sve više prepoznaju tko im jedini može pomoći u izlazu iz siromaštva i još veće bijede koja im oprijeti od pohlepnih i korumpiranih političkih elita.

U taj klijentelizam uklapa se nažalost i jedini autohtoni predstavnik umirovljeničke populacije u hrvatskom saboru koji aktualnu situaciju vrlo vješto koristi samo u osobne svrhe. Naravno ne svojom zaslugom i znanjem već stjecajem okolnosti, ucjenjivačkim političkim potencijalom i radnjama poduzetim kako bi se umirovljenička politička scena rascjepila. No na dobro smo tragu da to prekinemo kao što i posljednja dva izborna rezultata na terenu  to pokazuju.

U nedostatku političkih programa, ideja i vizija, a hiperinflaciji lažnih obećanja i slatkorječivih obraćanja naciji rijetko ... (opširnije)

Ovih je dana svekoliku hrvatsku javnost premijer izvijestio kako propali pokušaj nabave zrakoplova neće naškoditi hrvatskom ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)

Za one malo starije nije potrebno posebno pojašnjavati kakav je to bio ekonomski model koji se ... (opširnije)

Na izmaku još jedne godine možemo bez velikog razmišljanja zaključiti kako će u političkom smislu ostati ... (opširnije)

Zahvaljujući društvenim mrežama i elektroničkoj komunikaciji (uključujući i SMS-ove) pravodobno smo informirani o mnogobrojnim događajima iz ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika kao i svim ljudima dobre volje čestitamo predstojeće blagdane i želimo ... (opširnije)

Prebjezi i turbulencije u političkim strankama postale su umjesto iznimkama svakodnevne pojave. Potpuno je jasno kako ... (opširnije)

Tradicionalno okupljanje i druženje zagrebačkih članova Stranke umirovljenika održano je i ove godine u stranačkim prostorijama ... (opširnije)

Da se nešto neobično događa na hrvatskoj političkoj sceni svima je odavno jasno. Ustvari toliko smo ... (opširnije)