Predsjedniče nema više Stranke penzionera!

U nedavnom razgovoru za medije imalo smo prilike pročitati kako su za predsjednika Hrvatskog sabora riječi koje pojedini zastupnici izgovaraju na račun kolega na razini ili čak i gori od fizičkog obračuna. Vjerojatno tada nije niti pomislio kako će ga ubrzo snaći nova lingvistička nepogoda u obliku srpskog jezika za saborskom govornicom. No smetnuo je s uma da se istovremeno u saboru masovno koriste anglicizmi na što do sada nikada nije upozoravao. Upravo zbog toga upozoravamo kako nema potrebe za takvim licemjerstvom te je u duhu hrvatskog književnog jezika potrebno uvijek reagirati.

Nadalje predsjednika sabora podsjećamo kako je upravo njegova stranka odobrila registraciju političke stranke pod nazivom Stranka penzionera na što godinama nije reagirao. Ipak da se predsjednik sabora ne bi previše zabrinuo zbog ove upotrebe srpske riječi u nazivu stranke na inicijativu Stranke umirovljenika ova je stranka ugašena, a njezin je predsjednik pristupio našoj stranci. Skrenuvši pozornost na rad Ministarstva uprave i olako registriranje stranaka koje nemaju naziv na hrvatskom jeziku želimo istaknuti kako je to u prvom redu politikantsko pitanje. Pri tome upozoravamo kako je i Stranka penzionera u jednom trenutku poslužila vladajućoj stranci za skupljanje političkih bodova i razbijanje umirovljeničke političke opcije. A kako u politici nažalost svaki cilj opravdava sredstva tako je i odobreno korištenje srpskih riječi.

No nije to jedini problem izbornog zakona koji između ostalog regulira i osnivanje stranaka. Daleko je veći zastarjeli model izbora i teritorijalna podjela izbornih jedinica na parlamentarnim izborima, nemogućnost preferencijalnog glasovanja na lokalnim ili glasovanje samo zaokruživanjem listića. Imajući samo ove nedostatke izbornog zakona koje u povlašteni položaj godinama dovode najveće stranke pojavila se ideja o dodatnom produbljavanju dvostranačja. U tom smjeru bi naime aktualni  savjetnik predsjednika vlade želio odvesti Hrvatsku te bez okolišanja predlaže izborni prag od 7%! Kao da nije dovoljno što nas svakodnevno žele uniformirati i globalizirati i od samo mislećih jedinki stvoriti klonove. Klonove koji neće propitkivati i stvarati probleme oko nametnutih regula i pravila koje će propisati elita. Stoga još jednom najoštrije osuđujemo svaku pomisao na podizanje izbornog praga i gušenje demokracije onemogućavanjem rada manjih stranaka. Jer kao što su udruge bogatstvo svakog društva kroz koje se mogu pojedinci aktivirati i zadovoljiti svoje potrebe tako i političke stranke trebaju okupljati ljude i članove različitih ideja i mišljenja. Ukoliko to nekome nije jasno ima se vremena podučiti i promijeniti mišljenje no veći je problem kad to radi s određenom namjerom i ciljem. Pri tome će progutati i „pesak i šoder“ samo da bi zadovoljio svoje ambicije, materijalnu korist te i nadalje osjećao opijum vlasti. No to, neće proći kako se kaže na lijepom hrvatskom jeziku da ne koristimo španjolski jezik.

Zanimljiv tekst možete pročitati na sljedećoj poveznici https://www.gloria.hr/fokus/price/zlatna-hrvatska-starez-dobar-posao-u-mirovini/7237086/ (opširnije)

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestitamo blagdan Uskrsa (opširnije)

Na sljedećoj poveznici https://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/mirovine-nece-biti-dovoljne-za-zivot-evo-koliko-cete-imati-u-penziji-ako-ste-radili-33-godine-i-cijelo-vrijeme-20-posto-place-uplacivali-mirovinskom/7201473/ možete pročitati zanimljiv članak o budućnosti mirovina! (opširnije)

Svim članovima i simpatezirima Stranke umirovljenika kao i ostalim našim sugrađanima koji vjeruju u uskrsnuće želimo ... (opširnije)

Posljednja medijska operacija kojom je popraćen prosvjed protivnika tzv. Istambulske konvencije još je jednom pokazala kako ... (opširnije)

Zanimljiv članak za sve buduće umirovljenike možete pročitati na sljedećoj poveznici https://www.jutarnji.hr/komentari/svida-li-vam-se-ideja-da-radite-do-67-i-imate-27-posto-manju-mirovinu/7139385/ (opširnije)

Ograničavanje slobode govora i mišljenja na internetskim portalima i društvenim mrežama postala je jedna od glavnih ... (opširnije)

U ime članova Stranke umirovljenika, Saveza udruga umirovljenici zajedno zgodne skraćenice (SUZA), svih mojih suradnika i ... (opširnije)

Na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sedam-grijeha-hrvatske-vlade-ledeni-junckerov-tus-za-plenkovica-niste-proveli-nijednu-reformu-koju-ste-obecali-i-ugrozili-ste-rast-gospodarstva/7105317/ možete pročitati ono što svi znamo i osjećamo na svojoj koži ili se ... (opširnije)

Čestitka! (opširnije)