Delegacija SU na Pantovčaku uručila Milanoviću Odluku podrške na predsjedničkim izborima

Delegacija Stranke umirovljenika, predvođena predsjednikom Lazarom Grujićem, sastala se u petak u Uredu predsjednika Republike Hrvatske u  Zagrebu na Pantovčaku i službeno gospodinu Zoranu Milanoviću uručila dokument o iskazanoj potpori za predsjedničke izbore.

 

 

O D L U K A

 

Stranka umirovljenika (SU) je sukladno svom Statutu i  raspravi na tijelima stranke jednoglasno usvojila Odluku o davanju podrške kandidatu Zoranu Milanoviću na izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

Odluci su prethodili razgovori predsjednika stranke Lazara Grujića sa aktualnim predsjednkom RH i kandidatom za novi mandat Zoranom Milanovićem.

Dogovoreno je da će Stranka umirovljenika pozvati članstvo, simpatizere i opće biračko tijelo, posebno umirovljenike, da svoj glas daju Zoranu Milanoviću.

Zauzvrat birači mogu od predsjednika Milanovića u narednih pet godina očekivati da bude glasni zagovaratelj podizanja standarda umirovljenika, da i umirovljenici osjete efekte gospodarskog rasta Hrvatske.

 

Za Stranku umirovljenika

Predsjednik Lazar Grujić, dipl. oec.

 

Potporu Stranke umirovljenika je predsjednik Milanović dobio i prije pet godina.

Ovaj put Stranka umirovljenika se na potporu odlučila jer je zaključila da se u Hrvatskom saboru ni tri mjeseca od izbora, ni u vrijeme sastavljanja novog godišnjeg državnog proračuna  ne vide ni naznake da se stranke vladajuće koalicije imalo bave pitanjima mirovinske reforme i općenito poboljšanja položaja građana treće životne dobi.

Na prijmu je Grujić gospodinu Milanoviću rekao „Uručujemo vam ovu Odluku, na kojoj zasnivamo našu suradnju, a uz to je i dio Statuta u kojem je jasno precizirano da djelujemo interesno, za umirovljenike, te da surađujemo sa drugima onako kako situacija nalaže“.

„Predsjedniče mi samo želimo biti neovisni u našoj ulozi, da budemo korisni i da se čuju naši problemi i mišljenja“, rekao je Grujić.

Milanović pak je podsjetio da je tijekom kampanje za parlamentarne izbore u dva intervjua govorio o zaostajanju i stagnaciji mirovina. Da to govore „ gole brojke i činjenice“, te je podsjetio da je Plenković u HDZ-ovom programu umirovljenicima obećavao stvari niže od onoga što bi automatski kroz usklađivanje išlo penzionerima, te je ustvrdio da se vidjelo da im nije stalo.

Također se složio s Grujićem da inflacija za umirovljenike nije samo nekoliko postotaka, koliko objektivno inflacija iznosi, nego je za njih pad vrijednosti novca i 20 ili 30 posto, koliko je poskupljivalo sve osnovno za životne potrebe.

Delegaciju su činili uz predsjednika Grujića i Jura Mučnjak zamjenik predsjednika, Mirko Bijelonjić, predsjednik Glavnog odbora SU i Mladen Novosel glavni tajnik stranke, te članovi Predsjedništva  Anđelka Bijelonjić iz Istarske županije, Marko Mijić iz Zadarske i Vesna Horvat iz Karlovačke županije, ujedno i glasnogovornica stranke.

 

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/stranka-umirovljenika-podrzala-je-milanovica-na-izborima-sastao-se-s-njima-20240803