Ured predsjednika objavio sadržaj Odluke podrške Stranke umirovljenika Milanoviću

https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-razgovarao-s-vodstvom-stranke-umirovljenika-koja-ga-je-podrzala-na-predsjednickim-izborima/

 

 

Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Stranke umirovljenika koja ga je podržala na predsjedničkim izborima

03. kolovoza 2024.
11:40

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je vodstvo Stranke umirovljenika na čelu s predsjednikom stranke Lazarom Grujićem. Stranka umirovljenika je, sukladno svom Statutu i  raspravi na tijelima stranke, jednoglasno usvojila Odluku o davanju podrške predsjedniku Milanoviću na izborima za predsjednika Republike Hrvatske te su o toj svojoj odluci na sastanku obavijestili i predsjednika Milanovića.

Prema riječima Lazara Grujića, Stranka umirovljenika će pozvati članstvo, simpatizere i opće biračko tijelo, posebno umirovljenike, da svoj glas na izborima daju predsjedniku Milanoviću koji je zahvalio Stranci umirovljenika na iskazanoj podršci. Na sastanku se razgovaralo o nezavidnom položaju hrvatskih umirovljenika pri čemu su predstavnici Stranke umirovljenika upozorili kako aktualna vlada ne čini ni približno dovoljno kako bi osobama starije životne dobi osigurala bolji životni standard, odgovarajuću skrb i dostojanstvo u starosti.

Predsjednik Milanović je ponovio svoj stav kako su upravo hrvatski umirovljenici danas najviše pogođeni nepravdom i najmanje od svih u društvu osjećaju efekte gospodarskog rasta. Stoga je najavio predstavnicima Stranke umirovljenika kako će kao predsjednik države glasno govoriti o umirovljeničkim problemima te zagovarati podizanja životnog standarda i svih prava umirovljenika. Neprihvatljivo je da umirovljenici budu najsiromašniji dio hrvatskog društva kao što su to danas, smatra predsjednik Milanović koji se složio s predstavnicima Stranke umirovljenika kako je nužno da država osigura dugoročnu zakonsku i institucionalnu zaštitu ljudi starije životne dobi.  

Delegaciju su činili uz predsjednika Grujića i Jura Mučnjak zamjenik predsjednika, članovi Predsjedništva Anđelka Bijelonjić iz Istarske županije, Marko Mijić iz Zadarske i Vesna Horvat iz Karlovačke županije, ujedno i glasnogovornica stranke, te Mirko Bijelonjić, predsjednik Glavnog odbora SU i Mladen Novosel glavni tajnik stranke.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas