Hrvatska ni/je zemlja siromašnih umirovljenika... 4.

Hrvatska ni/je zemlja siromašnih umirovljenika... 4.

Još jedan vikend i „opet“ Orada na gradelama...

SUH odnosno notorna Jasna Petrović se i u posljednjem broju „glasila“ svoje udruge, kojoj kako se doznaje od nekih članova vodstva želi doživotno biti na čelu, hvali kako je prikupljeno 34 tisuće potpisa za peticiju pod nazivom „Veće mirovine odmah“.

Sve bi bilo ok da se uistinu radi o nekom zahtjevu – prijedlogu SUH-a za većim mirovinama, ali nažalost istina je potpuno suprotna od naziva peticije. Peticija je zapravo samo još jedna prevara SUH-a i zapravo znači pristajanje na odricanje od povećanja mirovina na što smo javnost, posebno umirovljenike, u više navrata upozoravali tijekom proteklih mjeseci.

Veliki broj umirovljenika nas je je poslušao i odbio podržati peticiju, baš kao što je to uradilo vodstvo i članstvo najveće umirovljeničke udruge MUH na čelu sa višnjom Fortunom. MUH je konačno shvatio da SUH i Jasna Petrović dalje od osobnih interesa ne vide...

Zbog mnogih razloga, posebno uključujući djelovanje SUH-a i HSU-a 750 000 umirovljenika čije su mirovine ispod ili oko granice siromaštva je 17. travnja glasalo protiv povećanja mirovina za 200 € što je razlog da se „riba“ sa gradela na fotografiji neće viđati često na njihovim stolovima.

Na nedavnim izborima, 40 700 umirovljenika podržalo je koaliciji UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU i prijedlog za povećanje mirovina odmah za 200 € jer bi to značilo da bi si svi umirovljenici mogli priuštiti dobru ribu ili nešto slično više dana u mjesecu.

Svaki umirovljenik ili njih – vas 95%  koji nije podržao povećanje mirovina u sljedeće četiri godine se dragovoljno odrekao 10.000 € po čemu ispada da su svi oni zadovolji svojim mirovinama, čak toliko da im uopće nije problem odreći 10.000 € kroz 4 godine. Stvarno??

Svi koji su uspjeli shvatiti koliku su nepravdu sami sebi uradili 17. travnja imaju priliku to ispraviti 9. lipnja glasajući za koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU koja u istom timu izlazi i na izbore za EU parlament.

Umirovljenici, vi birate i odlučujete o tome tko će vas zastupati u EU parlamentu. Jasno vam je da birajući iste ne trebate niti možete očekivati bilo kakve promjene na bolje....