Zašto 95% umirovljenika birajući isto očekuje promjene?

Zašto 95% umirovljenika birajući isto očekuje promjene?

Kod velikog broja birača u Hrvatskoj, posebno umirovljenika sa malim mirovinama,  poznato je kako već godinama uporno birajući iste iz nekog nepoznatog razloga očekuju promjene koje se naravno ne događaju, niti se po logici uopće mogu dogoditi.

Očito je kako se još uvijek traži neko suvislo pojašnjenje kojim bi se većini umirovljenika uspjelo objasniti i uvjeriti ih kako nakon uvijek istog izbora nije moguće očekivati drugačiji ishod. Naime i dalje se događa da 95% umirovljenika glasa isto usprkos njihovoj želji da se dogode promjene. Naprosto je nevjerojatno da 95% umirovljenika usprkos svemu što kao osiromašeni proživljavaju i dalje misle da birajući one koji su ih opljačkali i doveli do siromaštva mogu očekivati da će se ti isti promijeniti i početi raditi u njihovu interesu.

Ne postoji znanstvena metoda koja bi objasnila ovakvo ponašanje umirovljenika u Hrvatskoj, ali sasvim sigurno već sada umirovljenici koji su 17. travnja birali „iste“ mogu biti potpuno sigurni da su kako 17. travnja zapravo odustali od ozbiljnog povećanja mirovina što su tako nasušno trebali i čemu su se svi nadali. Od 17. travnja odnosno nedjelje nakon izbora za Hrvatski sabor o mirovinama naime više nitko od onih kojima je 95% umirovljenika dalo svoj glas ni riječi progovorio nije, niti će do slijedećih izbora... baš kao što se događa već svih proteklih 30-ak  godina, i na što već dugo upozoravamo.

Jesu li izbori za EU parlament 09. lipnja prilika i pravo vrijeme za promjene kojima bi se loše navike konačno ostavile iza sebe? 

Ako većina od 1,2 milijuna umirovljenika u Hrvatskoj i dalje bude držalo „glavu u pijesku“ ne shvaćajući da su samo oni ti o kojima ovise promjene onda trebaju znati da su sami sebe osudili na siromaštvo. Umirovljenici trebaju znati da 40700 glasova koje su na izborima 17. travnja dali koaliciji UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU nisu nakon brojanja nikome dodani ili pribrojeni niti su bačeni glasovi već i te kako vrijedan temelj i politički kapital kojeg samo trebamo dodatno uvećati na izborima za EU parlament 09. lipnja.

Umirovljenici trebaju imati svoje predstavnike u EU parlamentu jer Hrvatski sabor već sada svojih 80-ak% Zakona donosi temeljem odluka i direktiva koje donosi EU parlament, a u budućnosti će toga biti i još više, stoga je i te kako važno sudjelovati u kreiranju svega onoga što Hrvatsku već sutra kao članicu EU čeka. Ono što je i više no sigurno je da umirovljenike u EU parlamentu ne mogu zastupati ničiji žetončići, pa ni svi HDZ-ovi  „đenerali i pudlice“, već isključivo oni predstavnici umirovljenika koji imaju svoj jasan stav i ne pristaju na trgovinu interesima umirovljenika.

Činjenicu da je koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU bila i ostala sedma lista po broju osvojenih glasova (40700) na parlamentarnim izborima 17. travnja nitko ne može promijeniti niti ima pravo ignorirati...