Bilo bi ih dobro poslušati: Umirovljenici otkrili koji bi od zahtjeva rado vidjeli u stvarnosti

mirovina.hr

Bilo bi ih dobro poslušati: Umirovljenici otkrili koji bi od zahtjeva rado vidjeli u stvarnosti

 

Treba promijeniti izračun mirovina

Portal mirovina.hr rezultatima svoje ankete potvrdio ono što smo dobili i provođenjem svoje ankete… Prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno za povećanje mirovina je  u anketi koju je proveo portal mirovina.hr dobio daleko najveću potporu, dvostruko veću od prvog slijedećeg prijedloga  odnosno 843 glasa (39,65%)  od 2127 anketiranih.

Prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno je za ponovnim izračunom mirovina na bazi 75-80% neto plaće u 10 posljednjih ili najboljih godina  uz ukidanje penalizacije sa navršenih 65 godina života i uvećanim AVM-om na 17 EUR … (sada već i plus 8,42% usklađenje).

U anketi su uz prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno ponuđeni prijedlozi Radimira Čačića koji je dobio potporu 21,12% ispitanika, potom prijedlog SUH -MUH koji je dobio potporu 17,73% ispitanika,  SDP-ov prijedlog je uspio dobiti potporu 14,16% ispitanika,  potom MOŽEMO za svoj prijedlog 5,6%, a najmanju potporu je (očekivano) dobio HSU sa svega 1,79% potpore….

CIJELI TEKST PROČITAJTE NA OVOM LINKU

https://www.mirovina.hr/mirovine/bilo-bi-ih-dobro-poslusati-umirovljenici-otkrili-koji-bi-od-zahtjeva-rado-vidjeli-u-stvarnosti/?fbclid=IwAR3-Gu09bfjfI03M6SVPu5GFFo9WLWJ_i_xpoim47lCq_hDIgtCQYdYwqoQ