Činjenice ostaju činjenice!

Stranka umirovljenika među prvima je predložila isplatu tzv. covid dodatka umirovljenicima imajući u vidu, prije svega, povećane troškove brojnih umirovljenika izazvane dugotrajnom epidemijom korone.

Pozdravili smo i najavu vlade RH da radi na programu pomoći umirovljenicima  te joj dali podršku da nastavi tim smjerom. Stoga očekujemo da će ubrzo, u skladu s financijskim mogućnostima, donijeti najbolju odluku za   pomoć umirovljenicima.

Vezano uz to oštro osuđujemo izjavu gospodina Silvana Hrelje, zastupnika u Hrvatskom Saboru Hrvatske Stranke umirovljenika, kako je vlada neozbiljna i neodgovorna i pored činjenice da sve aktivnosti u tom pravcu nadležno ministarstvo nastoji riješiti što prije. Simptomatično je da u istom medijskom istupu saborski zastupnik, koji je to godinama zahvaljujući SDP-u, odjednom poziva i na jedinstvo umirovljeničkih stranka i udruga. No mi najbolje znamo kako se godinama zalagao za suprotno i unio razdor među njima što javnost mora znati. Dokaz je tome i što se ubrzo nakon njegov odlaska s čelne funkcije HSU-a situacija promijenila i započeti su  pregovori vezani uz zajednički politički istup umirovljeničkih stranka i udruga.

Nažalost možemo samo zaključiti da smo svjedoci nastavka neodgovornih i neozbiljnih istupa Silvana Hrelje  saborskog zastupnika HSU-a  u njegovom posljednjem mandatu i nesuđenog ministra u hrvatskoj vladi.