SU - Priopćenje za medije - Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Dujomir Marasović (HDZ) i Marin Jurjević (SDP) su opet odigrali svoju amatersku ili bolje kazati još jednu jeftinu politikantsku predstavu za svoje splićane. Ipak, nakon ove posljednje iz koje je ne/očekivano izostao jedan glumac, ovaj puta glumac iz HDZ-a, bi se barem pristojnosti, političke kulture ili pukog reda trebali ispričati svim građanima Splita.

Koga to ovaj već davno pročitani dvojac političkih atribucija „slona u staklani“ pokušava svojim prozirnim obmanama uvjeriti da su oni iskreni u traženju smjene gradonačelnika Keruma a da im to uporno neki „nekorektni“ vijećnici blokiraju, da bi se pri tome već više puta nekorektno očešali o Stranku umirovljenika i vijećnicu Milicu Cipci…. jer po njihovoj matematici ta nesretna trinaesta ruka je uvijek ruka Milice Cipci, njihova naravno nikada…. no prije ili kasnije svakoj farsi dođe kraj pa je tako došao i ovoj.

Očito je kako su preveliki i preduboki međusobni interesi navedenih aktera u ovoj priči da bi se oni doista međusobno rušili, no kako se približavaju slijedeći lokalni izbori, a rejting svake političke opcije se gradi na percepciji građana odnosno birača tako i oni povremeno moraju proizvesti ovakve igrokaze kako bi se javnosti prikazali borcima za opće dobro. Snijeg koji je početkom mjeseca zameo cijelu Dalmaciju pa tako i Split je samo dobro došao kao povod za novu veliku predstavu u kojoj će si svi akteri još jednom na štetu građana Splita međusobno podizati cijenu.

Kako je sada valjda svima jasno da od referenduma za smjenu gradonačelnika neće biti ništa, što bi se dogodilo i u slučaju da ga je bilo, pozivamo glavne organizatore odnosno režisere navedenog igrokaza Dujomira Marasovića (HDZ) i Marina Jurjevića (SDP) da se sada javno ispričaju svim građanima Splita zbog toga što su ih svojim prozirnim politikantskim igricama pokušali dovesti u zabludu. Tražiti pak da zbog svega navedenog odmah podnesu i neopozive ostavke na svoje političke funkcije ili bar na svoje vijećničke mandate, po onom što su do sada svojim postupcima pokazali, bi očito bilo preoptimistično.

Čeka se dakle novi igrokaz splitske „oporbene elite“ s tim da je tada red za nekoga iz redova SDP-a da bude taj koji će biti „opravdano spriječen“ doći na sjednicu Gradskog vijeća… i tako sve do svibnja 2013. kada će isti likovi pohrliti po nove glasove za nove obmane…

Pitamo građane Splita, DOKLE??



Zagreb, 27.02.2012.

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)