SU - Priopćenje za medije - Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Završila još jedna cirkuska predstava u režiji Marasović – Jurjević (HDZ – SDP)

Dujomir Marasović (HDZ) i Marin Jurjević (SDP) su opet odigrali svoju amatersku ili bolje kazati još jednu jeftinu politikantsku predstavu za svoje splićane. Ipak, nakon ove posljednje iz koje je ne/očekivano izostao jedan glumac, ovaj puta glumac iz HDZ-a, bi se barem pristojnosti, političke kulture ili pukog reda trebali ispričati svim građanima Splita.

Koga to ovaj već davno pročitani dvojac političkih atribucija „slona u staklani“ pokušava svojim prozirnim obmanama uvjeriti da su oni iskreni u traženju smjene gradonačelnika Keruma a da im to uporno neki „nekorektni“ vijećnici blokiraju, da bi se pri tome već više puta nekorektno očešali o Stranku umirovljenika i vijećnicu Milicu Cipci…. jer po njihovoj matematici ta nesretna trinaesta ruka je uvijek ruka Milice Cipci, njihova naravno nikada…. no prije ili kasnije svakoj farsi dođe kraj pa je tako došao i ovoj.

Očito je kako su preveliki i preduboki međusobni interesi navedenih aktera u ovoj priči da bi se oni doista međusobno rušili, no kako se približavaju slijedeći lokalni izbori, a rejting svake političke opcije se gradi na percepciji građana odnosno birača tako i oni povremeno moraju proizvesti ovakve igrokaze kako bi se javnosti prikazali borcima za opće dobro. Snijeg koji je početkom mjeseca zameo cijelu Dalmaciju pa tako i Split je samo dobro došao kao povod za novu veliku predstavu u kojoj će si svi akteri još jednom na štetu građana Splita međusobno podizati cijenu.

Kako je sada valjda svima jasno da od referenduma za smjenu gradonačelnika neće biti ništa, što bi se dogodilo i u slučaju da ga je bilo, pozivamo glavne organizatore odnosno režisere navedenog igrokaza Dujomira Marasovića (HDZ) i Marina Jurjevića (SDP) da se sada javno ispričaju svim građanima Splita zbog toga što su ih svojim prozirnim politikantskim igricama pokušali dovesti u zabludu. Tražiti pak da zbog svega navedenog odmah podnesu i neopozive ostavke na svoje političke funkcije ili bar na svoje vijećničke mandate, po onom što su do sada svojim postupcima pokazali, bi očito bilo preoptimistično.

Čeka se dakle novi igrokaz splitske „oporbene elite“ s tim da je tada red za nekoga iz redova SDP-a da bude taj koji će biti „opravdano spriječen“ doći na sjednicu Gradskog vijeća… i tako sve do svibnja 2013. kada će isti likovi pohrliti po nove glasove za nove obmane…

Pitamo građane Splita, DOKLE??Zagreb, 27.02.2012.

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)

Vrlo zanimljivim izlaganjima i potom interesantnim raspravama održana je u utorak, 29. listopada u sjedištu SDP-a ... (opširnije)

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na javnoj tribini koja se održava u utorak, 29. ... (opširnije)

Povodom Dana grada Samobora u samoborskoj kino dvorani je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz domaćine, ... (opširnije)

Ne tako davno, dakle za vrijeme ove najsposobnije ili kako kažu Titanic vlade dogodilo se čudo ... (opširnije)

Danas je na zagrebačkom krematoriju posljednji ispraćaj Milana Ševe iz Samobora koji je više godina obnašao ... (opširnije)

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako ... (opširnije)

Prisjećajući se dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom ponosno i ... (opširnije)