Vjerodostojno u nevjerodostojnosti!

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za umirovljenike sadašnje i buduće koji će koliko toliko biti financijski zaštićeni pred nasrtajem galopirajućeg neokapitalizma i bogaćenja najbogatijih. S druge strane ovaj potez vraća nadu i vjeru običnim građanima kako je ipak svaki glas i u konačnici volja naroda jača od političkih stranaka i interesnih lobija. No ipak nije sve tako sjajno u ovoj, za mnoge iznenađujućoj odluci, ili bolje rečeno treba pomnije sagledati i drugu stranu. Naime donedavno su premijer i njegov potrčko Pavić uporno branili svoje mišljenje i bahato odbijali svaku inicijativu, razgovore i pregovore sa sugovornicima, potrošili silne novce za gebelsovsku kampanju i ispiranje mozga narodu te svakodnevno prijetili propašću mirovinskog sustava u slučaju provedbe referendumske inicijative. Što se dogodilo da je sada najednom situacija drugačija? Pavić je sklonjen na mjesto gdje upravlja s europskim novcem ali sadašnji ministar je i kao ravnatelj HZMO-a trubio sa svojim prethodnikom u isti rog. Javno je iznosio negativne efekte sindikalnih zahtjeva i baratao s troškovima od 45 milijardi potrebnih do 2040 godine za ostvarivanje sindikalnih zahtjeva.

Stoga je jedini logičan zaključak kako netko u ovoj priči laže, a to je očigledno vlada. Stoga joj mi iz Stranke umirovljenika sve manje vjerujemo i s pravom sumnjamo u njihove dobre namjere vezane uz spašavanje brodogradilišta, kutinske petrokemije, otkupa INE… Sve smo više uvjereni kako su nas opljačkali i u aferi Agrokor, nakon nevinog Kalmete uvjereni smo kao će se nevinost pronaći i Kuščeviću, Mariću…Nadalje kopernikanskim obratom i naglim prihvaćanjem svih zahtjeva pokazali su da nam je država nestabilna, podložna pritiscima i vanjskim utjecajima, a to svakako nisu pozitivne odlike sposobnih državnika i snažnog državnog aparata. Pri tome mi nismo nikada rekli kako je riječ o slučajnoj državi ali bojimo se kako sve više na to ličimo.

Ovaj nesvakidašnji manevar možemo sagledati i u smislu predstojećih predsjedničkih izbora na kojima HDZ još nema svog kandidata, a pitanje je na koncu tko će to i biti? Svašta se šuška i nagađa, povezuje sa zdravstvenim kartonima, liječničkim pregledima u Svetoj Nedjelji i frakcijskim borbama unutar vladajuće stranke. Možda nas ovih dana premijer stoga ponovno iznenadi novim objavama, traženjem od tajnice na sjednici vlade da raskine još jedno koalicijsko partnerstvo i razriješi ministre trgovce ili najavom da će biti predsjednički kandidat nakon što se nije uspio progurati u EU establishment

Povodom Dana grada Samobora u samoborskoj kino dvorani je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz domaćine, ... (opširnije)

Ne tako davno, dakle za vrijeme ove najsposobnije ili kako kažu Titanic vlade dogodilo se čudo ... (opširnije)

Danas je na zagrebačkom krematoriju posljednji ispraćaj Milana Ševe iz Samobora koji je više godina obnašao ... (opširnije)

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako ... (opširnije)

Prisjećajući se dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom ponosno i ... (opširnije)

U prekrasnom ozračju koji nisu uspjeli pokvariti i sitni provokatori uspjeli smo u suradnji sa SDP-om ... (opširnije)

Na središnjem zagrebačkom trgu u utorak, 1. listopada na Međunarodni dan starijih osoba Stranka umirovljenika i ... (opširnije)

Kada bi pitali običnog građana na ulici koja im je politička stranka najsimpatičnija dobili bi vrlo ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)