Politika sva manje postaje opijum za narod jer to preuzimaju opijati!

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok nezadovoljstva u društvu. Nažalost osnovni je problem ipak sprega mafije sa svim strukturama u društvu i to osobito povezane s trgovinom drogom. Mnogobrojni slučajevi ubojstava, paleži automobila i fizičkih obračuna koji su eskalirali ponajviše u Splitu proizlaze upravo iz borbe narkomiljea za što bolje pozicije. Pošast korištenja raznoraznih opijata i sve veći broj ovisnika trebali bi biti zvono za uzbunu i poduzimanje radikalnih koraka. Veliki broj i pripadnika tzv. zlatne mladeži duboko je ogrezla u ovu pošast, raspadaju se brakovi i obitelji, propadaju poslovi i poduzeća. Ovisnici slabijeg imovinskog stanja primorani su za gram kokaina čija je vrijednost 600 kuna pljačkati, upuštati se u razbojstva i postati plaćeni ubojice. Posljedica je indirektna i sve veći porast neplodnosti, sve manji broj rođenih i u konačnici narušavanje demografske slike što je možda i konačni cilj onima koji stoje iza toga.. U kompletnu se sliku uklapa i farmaceutska industrija koja neopravdano zarađuje na tabletama za liječenje ovisnika i medijski stigmatizira generičke lijekove. Tijekom ljetne sezone brojni klubovi na jadranskoj obali legalni su punktovi za preprodaju opijata, a zakašnjela odluka o zabrani ampula s dušikovim oksidom jedini je svijetli primjer u borbi s ovom pošasti.

Nadalje ogromna zarada koja se vrti u vrlo uskom krugu empatičnih osoba spremnih na sve moguće, običnim ljudima, nezamislive poteze ipak se mora na neki način upotrijebiti. Čini se to u najvećem broju kroz brojne firme osnovane u poreznim oazama koje ulažu u nekretnine i atraktivna zemljišta poput onih na otoku Braču. Primjera radi jedan od klubova na Pagu prijavio je ove godine dnevni prihod od 40, a samo od prodaje ampula 4 milijuna kuna. Možete zamisliti koliki je tek stvarni promet s obzirom na to da su, kao što je općepoznato, vlasnici  klubova porezni maheri i izbjegavatelji državnih obveza. U tom kontekstu potpuno je promašena inicijativa da se rad političkih stranka ne financira iz državnog proračuna jer je to jedini način da političari koliko toliko ostanu neovisni ili u slabijem mafijaškom zagrljaju. Jedino je rješenje aktiviranje svih resursa i beskompromisno provođenje preventivnih i kaznenih mjera  kako bi se ovoj hobotnici stalo na kraj. Bojimo se jedino kako to za sada još uvijek nije moguće jer je čak i velikoj većini naših sugrađana poznato kako su pojedini gradonačelnici, bivši i sadašnji ministri te saborski zastupnici korisnici i klijenti dilera i narkobosova. Paradoksalno je kako ta činjenica nije ili ne želi biti poznata policiji i potom sudstvu što je samo podatak koji govori u kakvom se okruženju nalazimo i do kuda dosežu krakovi kriminala. Stoga bi ovu činjenicu trebali imati na umu glasači na budućim izborima, a članovi Stranke umirovljenika će beskompromisno preuzeti na sebe odgovornost i opasnost koja proizlazi iz borbe protiv organiziranog kriminala i trgovine drogom. Imajući pri tome na umu budućnost između ostalog naše djece i osobito naše unučadi koji su zaslužili živjeti mirno, pošteno i bezbrižno u jednoj od najljepših država i prostora na svijetu. Tko se s time ne slaže sigurno nije proveo dio svog života u inozemstvu i ne može realno sagledati situaciju te naj taj način i objektivno donijeti zaključke.

Kada bi pitali običnog građana na ulici koja im je politička stranka najsimpatičnija dobili bi vrlo ... (opširnije)

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)