Oprosti im Bože iako znaju što rade!

Izgleda kako je vladajuća politička garnitura u Hrvatskoj doslovno shvatila kako smo ovog tjedna u Velikom tjednu i obasula nas je sa nekoliko velikih obećanja i planova. Bolje i to nego da nam se dogodilo nešto kao u Francuskoj gdje je požar u Crkvi Notre Dame nagnao mnoge da  preispitaju svoje stavove i ponašanje. Srećom mi u Hrvatskoj još nismo u toj fazi tako da najveći kršćanski blagdan pojedinci koriste samo za političke floskule, davanje obećanja bez pokrića i objavljivanje ekskluzivnih informacija. Jedna od njih je i gromoglasno najavljen dolazak kineskih spasitelja za brodogradolišta. To samo pokazuje da proteklih godina nismo odradili sve kako treba jer su oni trebali doći daleko ranije. Stoga preostaje jedina i surova istina da je to politički manevar i zavlačenje prije euro parlamentarnih izbora nakon kojih će biti proglašeni stečajevi. U ovom blagdanskom ozračju često čujemo i koliko vrijedi Uskrsna košarica i kako je mirovina povećana za 78 kuna te će si i umirovljenici moći priuštiti delicije za Uskrs. Pri tome nema odgovora tko će platiti povećane cijene komunalnih usluga, plina, hrane, goriva i osnovnih životnih potreba koje od 1. Travnja daleko premašuju ogromno povećanje mirovina od 78 kuna. U tom kolopletu političkog nerazumijevanja, nebrige za narod i borbe za što više glasova koji će pogodovati samo pojedincima događaju se i igrokazi u državnim institucijama u koje bi svi trebali imati veliko povjerenje i predstavljati nam uzor.

Pročitavši tako kako je za 660 Eura pokrenuta istraga mislili smo kako se radi o tiskarskoj greški te da je riječ o 660 000 Eura. No greške nije bilo i za mizernih 4500 kuna pokreće se državni mehanizam i istraga koje će višestruko premašiti iznos kaznenog nedjela. S druge strane otimačina članova grupe Borg  maksimalno je pravno zaštićena i istražiteljima onemogućena istraga iako je riječ o milijunskim štetama. U tom kontekstu i presretanje E-mailova i elektronske prepiske unutar obitelji postaje važan državni problem i kamen temeljac za otvaranje istražnih radnji što je više nego smiješno. Usporedimo li pri tome i ekspresnu osudu te izrečenu zatvorsku kaznu bivšem gradonačelniku Vukovora dok za isti takav krimen u Zagrebu nitko ne odgovara nameće se ponovno samo jedan zaključak kako u ovoj državi nismo svi jednaki. Osjećajući to na svojoj koži sve nam je više jasno zašto se osobito mladi ljudi iz takve države iseljavaju. Zar stvarno vladajući misle kako će, na traženje EU-a, smanjenje udjela  duga u BDP-u to spriječiti? Ma koga to zanima sve dok pojedinac doslovno ne osjeti povećanje standarda i ravnopravnost u svakodnevnom životu. Ukoliko to vladajućima nije jasno možda će im biti jasnije kad ovo pročitaju iako smo uvjereni kako im je sve jasno stoga im možemo samo  prigodno poručiti Oprosti im Bože iako znaju što rade!

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)