Politika nasilja uzima sve više maha!

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu razinu. Naime svjesni smo kako nasilje nije moguće iskorijeniti ali treba nultoj stopi  težiti. Stoga ne možemo prihvatiti govor mržnje, nasilje u televizijskim programima, prepirke i fizičke obračune u saboru, obijesno i bahato upravljanje vozilima ili dogovorene sukobe tzv. navijača kao našu uobičajenu  svakodnevicu. Ne tako davno jedan je mladić na Cvjetnom trgu slomio ruku starici od 77 godina koja je mirno prosvjedovala. Već i tada osuda je javnosti bila mlaka i neučinkovita što samo pokazuje kako smo zagušeni lošim vijestima tako da on šume više ne vidimo drvo. Stoga nije čudno kako još nismo otkrili i sankcionirali crtače kukastog križa na Poljudu, primjereno kaznili huligane koji su radili nerede na nogometnoj utakmici u Rimu ili na vječitom derbijima u Zagrebu ili Splitu. U takvom okruženju nabildani batinaš iz Zadra morao se svojski potruditi kako bi dospio u medije i skoro do smrti pretukao nekoliko djevojaka. Povodeći se njegovim primjerom ulaska u medijski žrvanj postupili su i mladići iz Splita i na prepunoj Rivi izazvali šakački incident. Sve je to lijepo zabilježeno na društvenim mrežama pa neka se zna da i mi konja za trku imamo. Neće nam valjda jedno jaje imati više pregleda na Instagramu nego naša nasilnička ekstravagancija. Žigosanje učenice u Zadru ipak je medijski previše uzelo maha jer takve nepodopštine su se događale već godinama bez posebnih reakcija. Stoga treba biti oprezan i razlikovati pubertetske igre i dječju zafrkanciju od izgreda u kojima sudjeluju punoljetne i odrasle osobe. No u svim tim ekscesima važnu ulogu imaju predstavnici medija te ne smijemo zanemariti njihovu ulogu i odgovornost u takvim i sličnim situacijama. Ne treba podsjećati kako smo zabilježili u medijima i lažne intervjue, navijačko i pristrano pisanje o političkim temama ili neprofesionalno izvještavanje sa sportskih priredaba. Prema tome za današnju situaciju u društvu svi smo zaslužni ali ipak očekujemo kako će političari kao najodgovorniji predstavnici preuzeti konačno konce u svoje ruke. Ne samo po pitanju izgreda već ekonomske , socijalne, zdravstvene i drugih politika.

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa SDP-om predstavnici Stranke umirovljenika sudjelovat će na okruglom stolu Jednakost u politici-ravnopravne u ... (opširnije)

Medijsku prašinu posljednjih je dana podignula još jedna u nizu rasprava o tri riječi (nema nikakve ... (opširnije)

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo ... (opširnije)

Unatoč tome što Stranka umirovljenika neće imati vlastitu  listu na predstojećim europarlamentarnim izborima aktivnosti ne nedostaje. ... (opširnije)

. Uz predizborne aktivnosti na terenu nismo zapostavili ni medijsko predstavljanje pa je tako predsjednik stranke ... (opširnije)

O pozitivnim efektima zakonom dopuštenog rada umirovljenika ponovno smo se mogli uvjeriti u prilogu emitiranom u ... (opširnije)