Politika nasilja uzima sve više maha!

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu razinu. Naime svjesni smo kako nasilje nije moguće iskorijeniti ali treba nultoj stopi  težiti. Stoga ne možemo prihvatiti govor mržnje, nasilje u televizijskim programima, prepirke i fizičke obračune u saboru, obijesno i bahato upravljanje vozilima ili dogovorene sukobe tzv. navijača kao našu uobičajenu  svakodnevicu. Ne tako davno jedan je mladić na Cvjetnom trgu slomio ruku starici od 77 godina koja je mirno prosvjedovala. Već i tada osuda je javnosti bila mlaka i neučinkovita što samo pokazuje kako smo zagušeni lošim vijestima tako da on šume više ne vidimo drvo. Stoga nije čudno kako još nismo otkrili i sankcionirali crtače kukastog križa na Poljudu, primjereno kaznili huligane koji su radili nerede na nogometnoj utakmici u Rimu ili na vječitom derbijima u Zagrebu ili Splitu. U takvom okruženju nabildani batinaš iz Zadra morao se svojski potruditi kako bi dospio u medije i skoro do smrti pretukao nekoliko djevojaka. Povodeći se njegovim primjerom ulaska u medijski žrvanj postupili su i mladići iz Splita i na prepunoj Rivi izazvali šakački incident. Sve je to lijepo zabilježeno na društvenim mrežama pa neka se zna da i mi konja za trku imamo. Neće nam valjda jedno jaje imati više pregleda na Instagramu nego naša nasilnička ekstravagancija. Žigosanje učenice u Zadru ipak je medijski previše uzelo maha jer takve nepodopštine su se događale već godinama bez posebnih reakcija. Stoga treba biti oprezan i razlikovati pubertetske igre i dječju zafrkanciju od izgreda u kojima sudjeluju punoljetne i odrasle osobe. No u svim tim ekscesima važnu ulogu imaju predstavnici medija te ne smijemo zanemariti njihovu ulogu i odgovornost u takvim i sličnim situacijama. Ne treba podsjećati kako smo zabilježili u medijima i lažne intervjue, navijačko i pristrano pisanje o političkim temama ili neprofesionalno izvještavanje sa sportskih priredaba. Prema tome za današnju situaciju u društvu svi smo zaslužni ali ipak očekujemo kako će političari kao najodgovorniji predstavnici preuzeti konačno konce u svoje ruke. Ne samo po pitanju izgreda već ekonomske , socijalne, zdravstvene i drugih politika.

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)

Svima onima koji imaju sreću da su zaposleni i da za svoj rad dobivaju primjerenu plaću ... (opširnije)

Žestoka kampanja na državnom radiju i televiziji protiv referenduma ''67 je previše'' znak je kako se ... (opširnije)

Suficit i mirovinska reforma najčešće su upotrebljavane riječi i dominiraju posljednjih dana hrvatskom političkom scenom. Hvalospjevi ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te sugrađanima pravoslavne vjere čestitamo Uskrs! (opširnije)

Izgleda kako je vladajuća politička garnitura u Hrvatskoj doslovno shvatila kako smo ovog tjedna u Velikom ... (opširnije)

Sretan Uskrs! (opširnije)

U srijedu 10. travnja u prostorijama Mjesnog odbora Turnić održana je Izborna skupština Gradske organizacije Stranke ... (opširnije)