Nemojte nam pomagati - Hrvatska tragikomedija u nekoliko činova… Mjesto događanja, Vlada RH…

Čin 1. Ne tako davno hrvatski su branitelji, bez da ih je itko pitao, ostali bez svojih 7% udjela u našoj nekadašnjoj nacionalnoj kompaniji koja se sada zove MOL. Sadašnji je vlasnik za to platio 4 puta manju vrijednost od tržišne i time stekao prevlast i upravljačka prava. No par naših domoljuba primilo je za tu uslugu izdašan honorar. Jedan od njih i danas sjedi u hrvatskom saboru i glumi uvaženog zastupnika i gospodina (no za nas je on običan kriminalac sa zastupničkim imunitetom). Stoga u ime naših članova, hrvatskih branitelja molimo političare da im više tako ne pomažu…

Čin 2. Slučaj privatizacije privatne kompanije ili bolje rečeno pljačke Agrokora uslijedio je nakon operacije INA jer se morala namiriti i druga skupina hijena koja se prozvala Borg. Pripremivši prije toga sve potrebne zakone i pravnu regulativu isti su si čimbenici isplatili 100-tine tisuća honorara. I to ne preko domaćih financijskih institucija kako ne bi morali platiti poreze i prireze a i zameli trag novčanih transakcija. Poput svojih sudruga i ortaka u pljački braniteljskih udjela otvorili su račune u austrijskim bankama. Imajući ovo u vidu molimo odgovorne u ime naših članova – privatnih poduzetnika da i njima slučajno ne bi pomogli na taj način…

 

Čin 3. U najboljoj vjeri i društvenim pobudama političari na vlasti su odlučili svoj mandat obilježiti i smanjenjem nameta obrtnicima i privatnim poduzetnicima. Tako su ukinuli naknadu za zapošljavanje i za zaštitu na radu. No istovremeno su podignuli visinu za izdvajanja za ostala davanja. Tako imamo paradoksalnu situaciju da unatoč smanjenju broja parafiskalnih nameta plaćamo veće obveze prema državi. Gospodo u ime obrtnika – članova Stranke umirovljenika molimo vas da im više tako ne pomažete …

 

Čin 4. Uljanik grupa je predmet brige aktualne vlade koji je započeo netom po mutnim poslovima s Agrokorom. Znajući takav razvoj situacije na brzinu su riješili problem Petrokemije ili bolje rečeno sakrili problem ispod tepiha. No nakon nekoliko isplata plaća iz državnog proračuna, isplata milijunskih  garancija bankama (kojim i za što nitko nikada nije rekao) na red je došlo i preuzimanje ovog industrijskog giganta. Nakon što Končareva strategija nije uspjela umiješao se nekadašnji proizvođač vijaka i na dobrom je putu da osvoji novi jack pot. Naime od države traži samo 10.400 milijardi kuna za sanaciju poduzeća kojeg će onda preuzeti. U ime članova stranke umirovljenika javljamo se kako ima dosta naših poduzetnika koji bi tako pristali preuzeti Uljanik pa javno dajemo ponudu. No s druge strane apeliramo na vladu u ime naših radnika, članova Stranke umirovljenika da im tako više ne pomažu.

Sigurni smo kako ovo nije kraj naše tragikomedije ali prema našim saznanjima dosta će ju umirovljenika gledati sa strane jer su se i oni počeli iseljavati iz ove, kako je ipak netko dobro rekao, banana države!

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)