Zašto Bandićeva stranka mora ući u vladu…

Na izmaku još jedne godine možemo bez velikog razmišljanja zaključiti kako će u političkom smislu ostati zabilježena po prelascima zastupnika u Hrvatskom saboru iz jednog u drugi politički blok. Naime u dosadašnjoj političkoj praksi prebjezi su bili simbolični i to uglavnom iz pojedinih manjih stranaka koje su nakon nekog vremena nestale s političke scene. No ove smo godine svjedočili kako su zastupnici potpuno promijenili  ideološki i svjetonazorski profil te se priklonili donedavnim ljutim oponentima i protivnicima. Pri tome je zanimljivo kako se prepoznatljivo ljigava stranka koja godinama zahvaljujući predizbornim kombinacijama, pregovorima i postizbornoj trgovini uspješno plovi na političkom nebu konačno podijelila po pitanju poimanja politike. Iako to ne znači kako će napokon doći kraj takvom sramotnom i bestidnom vođenju politike za očekivati je kako će ubrzo  poput mnogih drugih ljigavaca i ovi otići u ropotarnicu prošlosti. Vjerojatno i prije nego se raspišu novi parlamentarni izbori, a najveći je razlog porast broja zastupnika u tetrapak stranci! Iako u ovoj stranci za jednokratnu upotrebu ne raste popularnost među biračima već samo među saborskim zastupnicima sve više postaje značajan uteg na političkoj sceni. Žele li pri tome doista postati stranka u pravom smislu i osloboditi se balasta imena i prezimena jednog čovjeka nužno su im potrebne državne funkcije i medijski prostor. Svjesni su toga i u vladajućoj partiji te će sve učiniti da se što više članova profilira i eksponira u stranci s kojom jako dobro surađuju, a time i da postignu bolje rezultate i izvan Zagreba na predstojećim parlamentarnim izborima.

S ljigavom strankom to više nije moguće ni uz božju pomoć od koje njezini pojedini istaknuti predstavnici javno i zaziru. Stoga se nameće jedino logično rješenje da se napumpa što veći broj glasova i pridobije što više glasača tetrapak stranke tj. od nje napravi dugovječniju političku snagu. Jer kada se realno pogleda situacija na hrvatskom političkom nebu pitanje je s kime bi sadašnja vladajuća stranka mogla ponovno osvojiti saborsku većinu! Čak i po cijenu da izgube vlast ne bi pristali na suradnju s protivnicima cijepanja, raskidanja odnosa s NATO savezom, davanja praznih stanova beskućnicima i sličnim bezvezarijama da ne kažemo grublju riječ. Preostaje im jedino suradnja sa strankom koja bi se trebala transformirati i poput nekada često spominjanog  slogana I poslije Tita Tito odmaknuti se od idolopoklonstva jedne osobe. Na primjeru funkcioniranja u skupštini grada Zagreba pokazali su kako  im to nije nemoguće. Na tom je tragu i nametanje pitanja besplatnih udžbenika, status majki rodilja, kritiziranje obrazovne reforme ili ukratko preslikavanje upravljanja Zagrebom na čitavu Hrvatsku. U konačnici nakon što se realizira ovaj politički manevar ponovno ćemo od izbačenih članova iz vlade slušati kako smo dobili Titanik vladu i na koju će osuti drvlje i kamenje. No bit će dobro ako se sve zaustavi na političkom epilogu. Jer kao što je svima poznato postoji veliki broj sumnji i kaznenih prijava protiv osoba uključenih igrom slučaja u obnašanje vlasti, a koje bi mogle rezultirati barem istražnim ako ne i malo duljim zatvorskim boravcima.

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa SDP-om predstavnici Stranke umirovljenika sudjelovat će na okruglom stolu Jednakost u politici-ravnopravne u ... (opširnije)

Medijsku prašinu posljednjih je dana podignula još jedna u nizu rasprava o tri riječi (nema nikakve ... (opširnije)

Taman kada smo pomislili da je došao kraj političkoj prostituciji i trgovini jer je izgleda ponestalo ... (opširnije)

Unatoč tome što Stranka umirovljenika neće imati vlastitu  listu na predstojećim europarlamentarnim izborima aktivnosti ne nedostaje. ... (opširnije)

. Uz predizborne aktivnosti na terenu nismo zapostavili ni medijsko predstavljanje pa je tako predsjednik stranke ... (opširnije)

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu ... (opširnije)