Rak rana se i dalje širi Hrvatskom!

Opće je poznato kako su informatika i informatičke znanosti veliko tržište, a samim time i veliki izvor prihoda, špekulacija, prevara i svega ostalog što se veže uz bez skrupulozne poslovne poteze. Veliki vjetar u leđa ulasku informatike u svakodnevne pore života daje i prva STEM princeza ili HNS-ova ministrica u kako joj tepaju njezini stranački kolege Titanik vladi. No ovih smo dana svjedoci kako lažni SMS-ovi, mailovi i slični uradci informatičkog doba mogu biti i vrlo štetni. Ustvari za neke bi trebali biti vrlo korisni i s tim su ciljem i plasirani dok za druge njihovo objavljivanje nanosi veliku štetu. Znajući to u ovu igru informatičkog rata upleli su se mnogi stručnjaci, amateri, priučeni hakeri, školovani politolozi i ljudi sličnih profila željni avantura ali i kuna. Tako je informatički mag iz Belišća dobio kuću, a firma  njegovog kolege po hibridnom oružju više od milijun kuna i to iz državnog proračuna. Pri tome je zanimljivo kako je vlasnik i osnivač ove firme ostao s prethodnom firmom dužan državi i jednostavno je proglasio njen stečaj. Lukavstvo je to jednog matematičkog genija, konzultanta i ekspert koji je zamalo postao visoki državni dužnosnik u Uredu bivšeg predsjednika Josipovića. Imamo sreće što nas takav stručnjak već nas nije napustio i počeo zarađivati izvan Hrvatske slijedeći primjere mnogobrojnih mladih i obrazovanih stručnjaka. Slično je napravio i donedavni PR ekspert koji je mjesecima tavorio također na platnom popisu vlade. Izgleda kako njima i sličnima ovdje ide jako dobro i kako imaju  daleko bolju podršku i zaštitu nego njihov sudrug iz Slavonije koji se s vezama možda i previše hvalio. No vjerojatno u slučaju blogera i informatičkog eksperta ima nešto i u ranijim objavama koje su tvrtke najviše poslovale s državom, podacima o hrvatskim braniteljima ili poslovima javne nabave. No možda i njegove veze s Bjelovarom nisu za podcijeniti.

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)