Rak rana se i dalje širi Hrvatskom!

Opće je poznato kako su informatika i informatičke znanosti veliko tržište, a samim time i veliki izvor prihoda, špekulacija, prevara i svega ostalog što se veže uz bez skrupulozne poslovne poteze. Veliki vjetar u leđa ulasku informatike u svakodnevne pore života daje i prva STEM princeza ili HNS-ova ministrica u kako joj tepaju njezini stranački kolege Titanik vladi. No ovih smo dana svjedoci kako lažni SMS-ovi, mailovi i slični uradci informatičkog doba mogu biti i vrlo štetni. Ustvari za neke bi trebali biti vrlo korisni i s tim su ciljem i plasirani dok za druge njihovo objavljivanje nanosi veliku štetu. Znajući to u ovu igru informatičkog rata upleli su se mnogi stručnjaci, amateri, priučeni hakeri, školovani politolozi i ljudi sličnih profila željni avantura ali i kuna. Tako je informatički mag iz Belišća dobio kuću, a firma  njegovog kolege po hibridnom oružju više od milijun kuna i to iz državnog proračuna. Pri tome je zanimljivo kako je vlasnik i osnivač ove firme ostao s prethodnom firmom dužan državi i jednostavno je proglasio njen stečaj. Lukavstvo je to jednog matematičkog genija, konzultanta i ekspert koji je zamalo postao visoki državni dužnosnik u Uredu bivšeg predsjednika Josipovića. Imamo sreće što nas takav stručnjak već nas nije napustio i počeo zarađivati izvan Hrvatske slijedeći primjere mnogobrojnih mladih i obrazovanih stručnjaka. Slično je napravio i donedavni PR ekspert koji je mjesecima tavorio također na platnom popisu vlade. Izgleda kako njima i sličnima ovdje ide jako dobro i kako imaju  daleko bolju podršku i zaštitu nego njihov sudrug iz Slavonije koji se s vezama možda i previše hvalio. No vjerojatno u slučaju blogera i informatičkog eksperta ima nešto i u ranijim objavama koje su tvrtke najviše poslovale s državom, podacima o hrvatskim braniteljima ili poslovima javne nabave. No možda i njegove veze s Bjelovarom nisu za podcijeniti.

Spirala nasilja i mržnje u našoj državi nikako da se zaustavi i poprimi neku civilizacijsku prihvatljivu ... (opširnije)

O pozitivnim efektima zakonom dopuštenog rada umirovljenika ponovno smo se mogli uvjeriti u prilogu emitiranom u ... (opširnije)

Čin 1. Ne tako davno hrvatski su branitelji, bez da ih je itko pitao, ostali bez ... (opširnije)

U sklopu predstavljanja deklaracije Za dobro društvo i programskih inicijativa SDP-a u ponedjeljak, 4. veljače održana ... (opširnije)

Prioremajući se za tribinu i tiskovnu konferenciju koju će održati predstavnici Stranke umirovljenika i SDP-a u ... (opširnije)

  Skoro svakodnevno možemo pročitati ili pogledati u medijima kako su se zgodna djevojka i mladić ... (opširnije)

U nedostatku političkih programa, ideja i vizija, a hiperinflaciji lažnih obećanja i slatkorječivih obraćanja naciji rijetko ... (opširnije)

Ovih je dana svekoliku hrvatsku javnost premijer izvijestio kako propali pokušaj nabave zrakoplova neće naškoditi hrvatskom ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)

Za one malo starije nije potrebno posebno pojašnjavati kakav je to bio ekonomski model koji se ... (opširnije)