Rak rana se i dalje širi Hrvatskom!

Opće je poznato kako su informatika i informatičke znanosti veliko tržište, a samim time i veliki izvor prihoda, špekulacija, prevara i svega ostalog što se veže uz bez skrupulozne poslovne poteze. Veliki vjetar u leđa ulasku informatike u svakodnevne pore života daje i prva STEM princeza ili HNS-ova ministrica u kako joj tepaju njezini stranački kolege Titanik vladi. No ovih smo dana svjedoci kako lažni SMS-ovi, mailovi i slični uradci informatičkog doba mogu biti i vrlo štetni. Ustvari za neke bi trebali biti vrlo korisni i s tim su ciljem i plasirani dok za druge njihovo objavljivanje nanosi veliku štetu. Znajući to u ovu igru informatičkog rata upleli su se mnogi stručnjaci, amateri, priučeni hakeri, školovani politolozi i ljudi sličnih profila željni avantura ali i kuna. Tako je informatički mag iz Belišća dobio kuću, a firma  njegovog kolege po hibridnom oružju više od milijun kuna i to iz državnog proračuna. Pri tome je zanimljivo kako je vlasnik i osnivač ove firme ostao s prethodnom firmom dužan državi i jednostavno je proglasio njen stečaj. Lukavstvo je to jednog matematičkog genija, konzultanta i ekspert koji je zamalo postao visoki državni dužnosnik u Uredu bivšeg predsjednika Josipovića. Imamo sreće što nas takav stručnjak već nas nije napustio i počeo zarađivati izvan Hrvatske slijedeći primjere mnogobrojnih mladih i obrazovanih stručnjaka. Slično je napravio i donedavni PR ekspert koji je mjesecima tavorio također na platnom popisu vlade. Izgleda kako njima i sličnima ovdje ide jako dobro i kako imaju  daleko bolju podršku i zaštitu nego njihov sudrug iz Slavonije koji se s vezama možda i previše hvalio. No vjerojatno u slučaju blogera i informatičkog eksperta ima nešto i u ranijim objavama koje su tvrtke najviše poslovale s državom, podacima o hrvatskim braniteljima ili poslovima javne nabave. No možda i njegove veze s Bjelovarom nisu za podcijeniti.

Da je napad najbolja obrana vidljivo je ovih dan čak i slijepcima ukoliko barem malo prate ... (opširnije)

U eri informatizacije, elektronike, telekomunikacija ili kako voli kazati pouzdana članica Titanic vlade iz HNS-a stem ... (opširnije)

Po uspješnom završetku održane tribine i cjelodnevnog druženja umirovljenika s članovima SDP-a i Stranke umirovljenika u ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske (SDP) ovog vikenda je Stranka umirovljenika domaćin tribine koja će ... (opširnije)

I ove je godine dostojanstveno obilježen dan sjećanja na vukovarske žrtve, a brojni su članovi naše ... (opširnije)

Najnoviji politički program SDP-a na terenu i nadalje predstavlja politički tajnik Davorko Vidović te je tako ... (opširnije)

U organizaciji SDP-a, Gradske organizacije Slavonski Brod održana je tribina i predstavljen program stranke za dobro ... (opširnije)

Na redovnom sastanku i druženju članova Gradskog odbora Stranke umirovljenika Slavonski Brod sudjelovao je i predsjednik ... (opširnije)

Medijski možemo reći potpuno nezabilježeno izvršena je ovih dana dokapitalizacija kutinske Petrokemije. Time je još jedan ... (opširnije)

Nastavljajući promociju programa Za dobro društvo politički tajnik SDP-a Davorko Vidović posjetio je stranačku bazu u ... (opširnije)