HZZO uvodi doplatu na skoro sve inzuline ili udar na živote!

U eri informatizacije, elektronike, telekomunikacija ili kako voli kazati pouzdana članica Titanic vlade iz HNS-a stem tehnologija sve više zanemarujemo čitanje knjiga, povijesnih zapisa ili filozofskih djela. Tako smo izgleda već zaboravili koja je uloga države i zašto se narodi okupljaju u ovakvu jednu zajednicu. Ukoliko još uvijek znamo osnovnu definiciju i cilj države nije nam jasno kako se mogu i nadalje događati stvari koje ne zaslužuju ako ne otpor kao u Francuskoj onda barem kritičko promišljanje. Gdje su znanstvenici, akademici i nekada avangardni predstavnici poput studenata jer ipak se nadamo kako ih se još jedan dio nije iselio iz svoje domovine.

Nakon ovog uvoda potrebno je konkretizirati jednu najnoviju odluku vlade tj. njezinog zavoda za javno zdravstvo kako bi pojasnili o čemu je riječ. Naime potpuno u tišini ili kako to rade sudovi kada na oglasnim pločama objave presude donijeta je odluka o uvođenju doplate na gotovo sve inzuline za dijabetičare. Nakon udara na mirovine, plaće, povećanje cijena goriva i sličnih financijskih nameta trend nastavljaju i bezosjećajni članovi povjerenstva za lijekove. Nažalost time nisu udarili samo na financije već živote 300.000 dijabetičara, svojih sugrađana umjesto da se o njima brinu i pruže im kakvu takvu zdravstvenu sigurnost. Je li pri tome  riječ o kompenzaciji koju su morali odraditi jer je drugom vladinom odlukom približno tolikom broju zaposlenika povećana minimalna plaća ne usudimo se niti pomisliti. U svakom slučaju ne postoji farmaceutska zamjena za ovaj tip dijabetesa i pitamo se koliko bolesnika s dijagnozom Dijabetes melitus ( tip 1 ) ovisnih o inzulinu neće više biti u stanju kupiti si ovaj za njih po život važan lijek. U ime svih njih i ostalih dijabetičara tipa 2 podižemo glas i prozivamo osobito liječnike koji su položili hipokratovu zakletvu da nešto poduzmu.

Među njima je i prof. dr. sc. Drago Prgomet predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a poznat po osnivanju udruge za dijalog pa se nadamo kako će kroz razgovor s predlagačima ovakvih po život štetnih odluka uspjeti povratiti povjerenje u struku i svoje političko djelovanje. U suprotnom dijabetičari će silom prilika morati kupovati lijek koji im život znači i time samo financirati ovu uhljebničku vladu.

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)