HZZO uvodi doplatu na skoro sve inzuline ili udar na živote!

U eri informatizacije, elektronike, telekomunikacija ili kako voli kazati pouzdana članica Titanic vlade iz HNS-a stem tehnologija sve više zanemarujemo čitanje knjiga, povijesnih zapisa ili filozofskih djela. Tako smo izgleda već zaboravili koja je uloga države i zašto se narodi okupljaju u ovakvu jednu zajednicu. Ukoliko još uvijek znamo osnovnu definiciju i cilj države nije nam jasno kako se mogu i nadalje događati stvari koje ne zaslužuju ako ne otpor kao u Francuskoj onda barem kritičko promišljanje. Gdje su znanstvenici, akademici i nekada avangardni predstavnici poput studenata jer ipak se nadamo kako ih se još jedan dio nije iselio iz svoje domovine.

Nakon ovog uvoda potrebno je konkretizirati jednu najnoviju odluku vlade tj. njezinog zavoda za javno zdravstvo kako bi pojasnili o čemu je riječ. Naime potpuno u tišini ili kako to rade sudovi kada na oglasnim pločama objave presude donijeta je odluka o uvođenju doplate na gotovo sve inzuline za dijabetičare. Nakon udara na mirovine, plaće, povećanje cijena goriva i sličnih financijskih nameta trend nastavljaju i bezosjećajni članovi povjerenstva za lijekove. Nažalost time nisu udarili samo na financije već živote 300.000 dijabetičara, svojih sugrađana umjesto da se o njima brinu i pruže im kakvu takvu zdravstvenu sigurnost. Je li pri tome  riječ o kompenzaciji koju su morali odraditi jer je drugom vladinom odlukom približno tolikom broju zaposlenika povećana minimalna plaća ne usudimo se niti pomisliti. U svakom slučaju ne postoji farmaceutska zamjena za ovaj tip dijabetesa i pitamo se koliko bolesnika s dijagnozom Dijabetes melitus ( tip 1 ) ovisnih o inzulinu neće više biti u stanju kupiti si ovaj za njih po život važan lijek. U ime svih njih i ostalih dijabetičara tipa 2 podižemo glas i prozivamo osobito liječnike koji su položili hipokratovu zakletvu da nešto poduzmu.

Među njima je i prof. dr. sc. Drago Prgomet predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a poznat po osnivanju udruge za dijalog pa se nadamo kako će kroz razgovor s predlagačima ovakvih po život štetnih odluka uspjeti povratiti povjerenje u struku i svoje političko djelovanje. U suprotnom dijabetičari će silom prilika morati kupovati lijek koji im život znači i time samo financirati ovu uhljebničku vladu.

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)

Vrlo zanimljivim izlaganjima i potom interesantnim raspravama održana je u utorak, 29. listopada u sjedištu SDP-a ... (opširnije)

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na javnoj tribini koja se održava u utorak, 29. ... (opširnije)

Povodom Dana grada Samobora u samoborskoj kino dvorani je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz domaćine, ... (opširnije)

Ne tako davno, dakle za vrijeme ove najsposobnije ili kako kažu Titanic vlade dogodilo se čudo ... (opširnije)

Danas je na zagrebačkom krematoriju posljednji ispraćaj Milana Ševe iz Samobora koji je više godina obnašao ... (opširnije)

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako ... (opširnije)

Prisjećajući se dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom ponosno i ... (opširnije)