Ministre Paviću, gdje su pare i koliko su nam sigurne buduće mirovine?

Novac mirovinskih fondova zanimljiv je za baratanje političarima i dobrodošao kao izgovor u svakom trenutku. Tako pamtimo čuvenog ministra Linića koji i danas izjavljuje kako bi ti novci trebali biti uloženi u brodogradilišta. Srećom da taj potez čuvenog političko-financijskog stručnjaka, koji je u međuvremenu završio u ropotarnici prošlosti, nije u potpunosti realiziran.

Isto tako treba na to svako malo podsjetiti i drugog velikog financijskog stručnjaka koji trenutačno obnaša dužost  ministra rada i mirovinskog sustava. Osobito na aktualnu činjenicu DA SU MIROVINSKI FONDOVI MEĐU 10 NAJVEĆIH DIONIČARA Uljanika.

 Stoga se nameće logično pitanje: „ Ministre Paviću, gdje su pare i koliko su nam sigurne buduće mirovine“?

Obzirom da su se dionice Uljanika samo ovih dana srušile za više od 60%  s opravdanim strahom za sigurnost mirovina postavljamo Vam ponovno  javno pitanje koliko su sigurne buduće mirovine? Imajući u vidu i ogromne financijske dubioze u Petrokemiji u kojima je također novac mirovinaca osjećamo zabrinutost za veliki broj umirovljenika koji su već sada na granici siromaštva. Nažalost tu nije kraj lošim ulaganjima, propasti gospodarstva i neodgovornom upravljanju državnom imovinom, davanjima loših garancija i kredita te s druga strane trgovanja s povlaštenim informacija. Nadamo se ipak kako je ipak ministar Pavić izvukao pouku iz prošlosti te nas neće optužiti da širimo dezinformacije i strah kao u slučaju propalih ulaganja u dionice Agrokora.