Imaju li umirovljenici ulogu Pedra u našoj državi?

Bombastičan naslov na udarnoj stranici jednog našeg dnevnika ponovno dovodi čitatelje u dilemu jesu li doista umirovljenici krivi za sve loše što se događa u državi! Političke elite se godinama opravdavaju kako moraju rasprodavati obiteljsko srebro kako bi se namirili mirovinski fondovi! S tim je opravdanjem i izvršena nepravedna privatizacija i najveća pljačka gospodarstva, a kontinuirano se nameće stav kako se moramo zaduživati jer nema novca za umirovljenike.  Najnovija osuda umirovljenika za rušenje cijene rada samo je nastavak dugogodišnjeg difamiranja umirovljeničke populacije. Pri tome se objavljuju paušalna mišljenja i stavovi pri čemu vezano uz tržište rada mi u Stranci umirovlčjenika imamo potpuno drugačije mišljenje. Naime godinama se zalažemo za češki model koji je unio pozitivne promjene u njihovom gospodrastvu pa nema razlike da ne bude tako i kod nas. Naime ne treba se bojati kako će umirovljenici preuzeti građevinske,  konobarske ili slične poslove za koje i sada nedostaje radne snage pa nema bojazni od rušenja cijene rada. Riječ je o tome kako umirovljenici svoje znanje i iskustvo mogu prenijeti na drugim intelkektualnim poslovima i to je poanta njihovog rada uz mirovinu! Ovih se dana pojavljuju informacije kako nema dovoljno liječnika osobito za vrijeme turističke sezone a mnogi umirovljeni liječnici još uvijek puni elana i obilježeni hipokratovom zakletvom sjede neiskorišteno u svojim domovima.

O tome je riječ poštovana gospodo koja u pomanjkanju bilo kakvih argumenata samo udarate na umirovljenike. Isto tako se može postaviti pitanje zbog čega nije minimalna plaća recimo 5000 kuna ili kako to da su uz silne napore političara usmjereni na mirovine one najmanje do sada. Gdje su pare od privatizacije u kojoj je običan vozač u Dukatu za 20 godina „zaradio“ 280 milijuna eura, a umirovljenici su krivi što traže mrvice!  Pitamo se i što je sa silnim bogatstvom koje su naši domoljubi iznijeli izvan Hrvatske i pohranili na nerizedentne račune, a stečeno nelegalnom rasprodajom hrvatskih tvornica koje su sagradili sadašnji umirovljenici? Ili sa legalnom pljačkom kojom su nad Agrokorom napravili članovi Borg grupe u obliku savjetničkih naknada! Jesu li umirovljenici krivi što nas čeka još crniji scenarij u Uljaniku ili je možda u pitanju osobni intere lokalnih političara među kojima prednjači europarlamentarac! Uvjereni smo kako odgovre svi znaju i stoga poručujemo novinarima i svima onima koji za iseljavanje, korupciju, mito, kriminal i neorganiziranost hitne pomoći žele okriviti umirovljenike da mi nikada nismo i nećemo preuzeti ulogu Pedra.

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)