Sve za vlast, vlast ni za što!

Recidivi prošlosti nikako da se iskorijene u ponašanju jednog dijela naših sugrađana što ne bi bilo od nekog značaja da ti pojedinci ne zauzimaju određene poluge vlasti, utjecaja ili značenja. Upravo i guranje u prve redove bez znanja, iskustva ili potrebnih kvalifikacija sinonim je takvog obrasca ponašanja. Nadalje slijepo i poslušničko izvršavanje zadaća  bez imalo vlastitog promišljanja, osobnog stava ili samokritike karakterizira jednoumlje i nedemokratske režime. U tom kontekstu više je nego smiješno pratiti ponašanje članova HNS-a koji sve čine kako bi u današnjem demokratskom ozračju ostali na vlasti. Od najljuće oporbe i kritike Titanik vlade postali su njezini najveći zagovornici i ulizice vladajuće stranke. Stoga nije čudno kako političare slijede i režimske udruge poput Hrvatske matice umirovljenika i nedavno izabrane predsjednice moja je godinama obični Bandićev poltron. Stoga u silnoj želji da se dodvori vlasti u suradnji  sa Sindikatom umirovljenika izdaju priopćenje kojim u potpunosti podržavaju vladine prijedloge mirovinske reforme. Nakon toga možemo samo reći kako nam je žao umirovljenika koji su još okupljeni u tim udrugama pored ovakvog vodstva koje zastupa samo osobne interese. I gle čuda samo nekoliko sati nakon bombastičnog poltronskog priopćenja mirovinskih udruga kojom podržavaju mirovinsku reformu od nje se odriče i vladajuća stranka.

U stvari od reforme nema ni r jer nitko ne zna koja je radna skupina radila na reformi, koliko su imali sastanaka, gdje se mogu pročitati prijedlozi no unatoč tome ministar Pavić je prije par dana uporno izjavljivao kako je prijedlog odobren u vladi. Unatoč izjavi zastupnika vladajuće stranke Šukera kako o tome nije bilo niti riječi, Jandrokovića da se neće lomiti preko koljena već napraviti kvalitetno rješenje, župana Čačića kao je prijedlog promašen, koalicijskog partnera HSLS-a (postoji li još uopće ta stranka?) kako prijedlog nije prihvatljiv…Možemo samo zaključiti kako ministar laže ili blaže rečeno obmanjuje javnost, a te je laži vodstvo umirovljeničkih udruga odmah prihvatilo. Naravno s ciljem da pohvale velikog vođu, a očekujemo da će se uskoro početi i zaklinjati kako neće skrenuti s pravog puta koji ih vodi što bliže vlasti. Na taj će se način lakše ubaciti u nadzorne i upravne odbore, osigurati sinekure u raznoraznim državni tijelima i agencijama. Ili u krajnjem slučaju jednostavno nastaviti s političkim tezgarenjem poput donedavnog predsjednika Matice umirovljenika čije je vođenje udruge obilježio klijentelizam i nepotizam, a neki sumnjaju i u financijske malverzacije. Stoga se doista brinemo što na političkoj i nevladinoj sceni nema dostojnih i pouzdanih predstavnika umirovljeničke populacije i dok se to ne promijeni umirovljenicima se ne piše dobro.

Da je napad najbolja obrana vidljivo je ovih dan čak i slijepcima ukoliko barem malo prate ... (opširnije)

Opće je poznato kako su informatika i informatičke znanosti veliko tržište, a samim time i veliki ... (opširnije)

U eri informatizacije, elektronike, telekomunikacija ili kako voli kazati pouzdana članica Titanic vlade iz HNS-a stem ... (opširnije)

Po uspješnom završetku održane tribine i cjelodnevnog druženja umirovljenika s članovima SDP-a i Stranke umirovljenika u ... (opširnije)

Nastavljajući suradnju sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske (SDP) ovog vikenda je Stranka umirovljenika domaćin tribine koja će ... (opširnije)

I ove je godine dostojanstveno obilježen dan sjećanja na vukovarske žrtve, a brojni su članovi naše ... (opširnije)

Najnoviji politički program SDP-a na terenu i nadalje predstavlja politički tajnik Davorko Vidović te je tako ... (opširnije)

U organizaciji SDP-a, Gradske organizacije Slavonski Brod održana je tribina i predstavljen program stranke za dobro ... (opširnije)

Na redovnom sastanku i druženju članova Gradskog odbora Stranke umirovljenika Slavonski Brod sudjelovao je i predsjednik ... (opširnije)

Medijski možemo reći potpuno nezabilježeno izvršena je ovih dana dokapitalizacija kutinske Petrokemije. Time je još jedan ... (opširnije)