Gospodine ministre Paviću, podnesite ostavku! Ili se uozbiljite i primite posla…

Vjerojatno su i slabije informirani građani (nakon gostovanja ministra Pavića u emisiji Direkt kod gospodina Šprajca) primijetili da ministar Pavić traži način kako namaknuti (ili oteti iz 2. mirovinskog stupa) 40 milijardi kuna u proračun narednih godina kako bi se izjednačile mirovine budućih i sadašnjih mirovina!  Uz to u razgovoru za jedan dnevni list izjavio je da mu se jave oni koji imaju ideju kako namaknuti tih 40 milijardi kuna. Imajući ove izjave na umu mi iz Stranke umirovljenika možemo mu javno poručiti sljedeće:

  1. Ukoliko ne želi prihvatiti naše ideje i prijedloge koje mu, bezuspješno kontinuirano, dostavljamo neka odstupi s mjesta ministra i prepusti sposobnijem koji će naše inicijative i rješenja prihvatiti na veliko zadovoljstvo sadašnjih i budućih umirovljenika
  2. Ukoliko ne želi odstupiti s dobro plaćenog mjesta na koje ga nije postavio i izabrao hrvatski narod i birači za koje bi se trebao brinuti neka se primi posla za koji je plaćen i osigura pravedan i prihvatljiv mirovinski sustav
  3. Obzirom da ministar nije biran na funkciju koju obnaša već je instaliran po nekom,nama nepoznatom, ključu ne treba se prema njima moralno opravdavati i podnijeti ostavku ali bi bilo u redu prema onome koji ga je predložio da se uozbilji i primi posla, a ne da javno traži pomoć
  4. Očekujući njegove daljnje parcijalne intervencije u vrlo složeni sustav mirovinskog osiguranja predlažemo mu da se prije javnih istupa prvo konzultira s vladinim plaćenikom za odnose s javnošću kako ne bi jučer rekao da se neće povećavati prinosu u drugom stupu, a danas hoće. Pri tome čak i navodi iznose od 0,5%, a nakon nekoliko godina  1%.! Zanima nas kada je taj zaključak u međuvremenu bio na raspravi u vladi našto se stalno ministar voli  pozivati? Zar je moguće da se prema tako ozbiljnoj stvari odnosi toliko površno, prevrtljivo i stručno neutemeljeno?
  5. Ministra su već prozvali da miješa kruške i jabiuke ali očigledno da ih on ne miješa već uopće ne raspoznaje razliku između krušaka i jabuka tj. posve je nekompetentan i neinformiran o situaciji u mirovinskom sustavu
  6. Na kraju možemo zaključiti kako se samo traži opravdanje za potrošeni novac jer je novac iz drugog stupa već potrošen a riječ je o knjigovodstvenoj bilanci od 94 milijarde kuna s kojom bi se trebalo pokriti između 30 i 40 milijardi kuna razlike u mirovinama. Pri tome je ministar Pavić nažalost samo  puki izvršitelj a da možda još toga nije ni svjestan. No to ga ne opravdava za učinjeno.

Mi iz Stranke umirovljenika pamtimo i s nelagodom se sjećamo pretvorbe i besramne pljačke u njoj, sjećamo se stare devizne štednje, sjećamo se zamrznutih mirovina, djelomično i nikad do kraja i pravedno vraćenog duga za uskraćene mirovine… Nakon svega s pravom se pitamo uzme li nam ministar Pavić 40 ili svih 95 milijardi kuna iz 2. Mirovinskog stupa da li će se netko iz vladajućih sjetiti da građani na i privatnoj štednji imaju cca 170 milijardi kuna s kojima bi se moglo puno toga (bez davanja hipoteke, bez kamata i bez obveze vraćanja glavnice…) riješiti…  

TAGOVI:

Izgleda kako je vladajuća politička garnitura u Hrvatskoj doslovno shvatila kako smo ovog tjedna u Velikom ... (opširnije)

Sretan Uskrs! (opširnije)

U srijedu 10. travnja u prostorijama Mjesnog odbora Turnić održana je Izborna skupština Gradske organizacije Stranke ... (opširnije)

Da riječi još uvijek nisu udarci poznato je od davnina pa su i stari Rimljani koristili ... (opširnije)

Kontinuirano zaklinjanje vladajućih političara kako rade samo za narod i i misle na njegovu dobrobit isto ... (opširnije)

Nepravde i pravo podešeno prema određenim skupinama ljudi obrazac je funkcioniranja hrvatske države i samo još ... (opširnije)

Najava raspisivanja još jednog referendumskog pitanja u organizaciji sindikalnih podružnica potaknula je brojne političke stranke da ... (opširnije)

  Kako sit gladnome ne vjeruje opće je poznata poslovica u čiju se opravdanost zasigurno svatko ... (opširnije)

Kolika je razina naše političke kulture i pismenosti, a mogli bi reći i ljudskosti pokazuje najnoviji ... (opširnije)

Povodom međunarodnog Dana žena, 08. ožujka sjećamo se borbe za ravnoporavnost žena u društvu i koristimo ... (opširnije)