Možemo li biti sretni jer još za sada nismo svjedoci političkih ubojstava?

Najnovije recikliranje afere u SDP-u koja bi trebala eskalirati pučem u stranci tj. svrgavanjem predsjednika Bernardića višeznačna je akcija u sklopu hibridnog rata. Naime jednom se u ovom višemjesečnom komplotu omakla visokom dužnosniku SDP-a  izjava kako ne žele lomove u stranci već da će kontinuirano pritiskati predsjednika kako bi sam odstupio s položaja. Naravno kako ne žele jer nemaju izglednog protukandidata i dovoljan broj nezadovoljnika koji bi podržali smjenu legalno izabranog čelnog čovjeka najveće oporbene stranke. Stoga se nadaju kako će grickanjem i radom iza leđa, što je inače karakteristično za „ hrabre“ i „principijelne“ političke uhljebe u bilo kojoj stranci, postići svoje ciljeve.  Pri tome jedan im je od primarnih osobna politička opstojnost i zadržavanje stečenih sinekura, a to što su upregnuti u neke druge igre i više ciljeve manje im je važno. Stoga vladajuća garnitura može biti bezbrižna i mirno rastakati hrvatsku suverenost i državotvornost također u ime nekih drugih ciljeva ali primarno za svoj džep. Godinama su se tako mnogobrojni političari i njima bliski donatori bogatili i lagodno otvarali devizne račune u inozemnim bankama. Perfidnim zakonima i zakulisnim radnjama ne dozvoljavaju se bilo kakve promjene na tom planu pa su tako lakovjerni pomislili i da je sadašnji premijer neko novo lice. Nažalost dovoljno je samo naglasiti kako je i on bio jedan od korisnika mobitela u vlasništvu Metroneta kada su mobiteli bili statusni simbol. Kako bi bilo jasnije iza Metroneta se krije B. Škegro, a na istom su popisu bili M.Dalić, T.Matić, A.Ramljak, J.Pehar…pažljivijem promatraču sve poznata imena vezana uz zakon o Agrokoru! Zakon koji je potpuno legalno omogućio otimanje stotina milijuna kuna uključenima u njegovu izradu i raznoraznim savjetnicima. Pri tome samo su naivni mogli pomisliti kako će USKOK podignuti kaznenu prijavu i započeti izvide vezane uz ovu prvorazrednu korupcijsku aferu i pljačku

.Stoga je moguće da i višestruko optuživani bivši dužnosnik HDZ-a B.Kalmeta drži moralne prodike skromnom i poštenom stranačkom kolegi D. Krpini. Moguće je da u ime političke stabilnosti oporbena stranka prijeđe u vlast i pri tome također njezinih par članova drži svima nama lekcije iz morala i etike. Nadalje moguće je da većinu u saboru čine optuženi dužnosnik vlade koji je muljao s dnevnicama, predstavnik umirovljenika koji je petljao s privatnim mirovinskim fondovima ili optuženik za ratne zločine koji još nije riješio sve pravosudne probleme. Sve je to moguće jer je oporba zaokupljena sama sa sobom, od početka mandata predsjedniku najveće oporbene stranke podmeću se klipovi izmišljaju afere i svakodnevno nas se gura u ideološke podjele i prekapanja prošlosti. U tom kontekstu i nedavna odluka vlade da ne prihvati predstavnika iz Argentine u Savjet za iseljene Hrvate izvan domovine posljednji je čavao u lijesu demokratske Hrvatske. Sve u svemu svi koji nešto misle promijeniti moraju znati kako je evidentno da mafija u Hrvatskoj ima svoju državu i sve će učiniti da ju ne izgubi.Podržat će i Živi zid i Most i razjediniti predsjednicu države i predsjednika vlade, pogurati ako treba i izmjenu zakona kao bi se omogućilo biranje predsjednika države u Saboru, a da ne govorimo o naručivanju izmišljenih vijesti, spletki, ucjena…No dobro jer za sada nemamo informacija kako se potegnulo i za nasilnijim oblicima političkih obračuna.

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)

Simpatično ja kad u borbi za vlast (čitaj materijalno bogatstvo) političari obećavaju brda i doline, nude ... (opširnije)

Sve negativnosti hrvatskog političkog okruženja u potpunosti su došle do izražaja najnovijim potezima premijera vezanim uz ... (opširnije)

Izjašnjavajući se lažno kao vjernica aktualna je ministrica obrazovanja i znanosti na samom početku obnašanja ove ... (opširnije)

Poznato je kako se Stranka umirovljenika bori za skrb o svim socijalno osjetljivim slojevima društva, očuvanje ... (opširnije)

Na 8. tematskoj Konvenciji SDP-a sudjelovalo je i izaslanstvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem. Time ... (opširnije)

Objava i više nego dovoljnog broja potpisa referendumske inicijative „67 je previše“ pokazala je nekoliko činjenica. ... (opširnije)

Ima li još nekoga u Hrvatskoj kome nije jasno kako kriminalci, lopovi, uhljebi ili jedan dio ... (opširnije)