Prigodno farbanje javnosti

Ograničavanje slobode govora i mišljenja na internetskim portalima i društvenim mrežama postala je jedna od glavnih tema političara na vlasti jer im kvari njihov koncept farbanja javnosti. Možda to i svjesno rade jer se približava Uskrs i tradicionalni običaj farbanja jaja. Pri tome se prisjećamo kako su i nekada aktivisti također organizirali prigodno farbanje ali  jaja na spomeniku bacaču diska u Maksimirskoj ulici. Naravno s potpuno drugim ciljevima i pobudama. No kao i nekada tako i sada političari nažalost traže način na koji spriječiti nepodobne objave, govore, istupe i slično. Osnovni razlog za to nije pokret koji se etablirao putem društvenih mreža i danas predstavlja čak i politički faktor u Hrvatskom saboru. Razlog je puno širi i ne može se opisati jednom rečenicom jer predstavlja impozantan skup nezadovoljnih birača pa i članova pojedinih političkih partija. Tako se u režiranom posjetu Velikoj Gorici dogodio slučaj Matić pri čemu bijes nije mogao zatomiti ni hladnokrvni birokart Andrej Plenković. Nediplomatski se zapitao tko je taj Matić i je li tko za njega kada čuo? Na njegovu žalost površnim traganjem na internetu vrlo je lako pronaći kako je to bio jedan od osnivača HDZ-a tj. u vrijeme dok premijer nije niti bio član stranke. Isto tako gospodin Matić je godinama uspješni poduzetnik i sponzor zajedničke im stranke. Stoga ovom premijerovom reakcijom sigurno nije bio zadovoljan niti njegov skupo plaćeni PR savjetnik (vjerojatno i novcima koje je šakom i kapom dijelio bivši povjerenik Agrokora). Jer to se nikako ne uklapa u njegov koncet farbanja ili skretanja pozornosti javnosti na potpuno nevažne teme.

Tako je uspio isforsirati medijsku halabuku oko neke Istambulske konvencije samo kako bi se prikrio višemjesečni pad proizvodnje, sakrili ugovori i marifetluci vezani oko Agrokorovih kredita, zaboravilo obećanje o kupovini INE,  privatizaciji HEP-a, (ne)izgradnji Pelješkog mosta i LNG terminala, minoriziralo stvaranje novog Agrokora davanjem državnih jamstava privatnim brodogradilištima, osujetila reforma pravosuđa koja je prepuštena osobi koja je kazneno prijavljena USKOKU čak i od jedne donedavno parlamentarne stranke...Sve u svemu mediji jesu moćni ali ne i svemoćni ali isto tako zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju. Ima li to na umu samoprogalešni kandidat za neku od europskih sinekura kao i njegovi lažni pobočnici koji će ga ubrzo napustiti kako što su to činili godinama i s njegovim prethodnicima nije nas briga. No s velikom brigom, možemo reći i zebnjom, a pomalo i strahom promatramo što se to događa oko nas i kada će se stvoriti kritična masa koja će zaustaviti ovo otimanje, pljačkanje, korupciju i otvoreni prijezir prema svemu što je vezanu uz domovinu, a ne uz Europsku uniju?

TAGOVI:

Nogomet je još jednom pokazao kako je jedan od najvećih nacionalnih kohezivnih faktora što je osobito ... (opširnije)

Općinska organizacija Stranke Umirovljenika općine Sikirevci izašla je samostalno na izbore za Vijeća mjesnih odbora općine ... (opširnije)

Recidivi prošlosti nikako da se iskorijene u ponašanju jednog dijela naših sugrađana što ne bi bilo ... (opširnije)

Vjerojatno su i slabije informirani građani (nakon gostovanja ministra Pavića u emisiji Direkt kod gospodina Šprajca) ... (opširnije)

Najava reforme mirovinskog sustava posljednjih je dana uzburkala hrvatsku javnost! Pri tome aktualni ministar decidirano navodi ... (opširnije)

Nažalost u obilju loših vijesti skrećemo vam pozornost na jednu koja je ili će biti za ... (opširnije)

Najnovije recikliranje afere u SDP-u koja bi trebala eskalirati pučem u stranci tj. svrgavanjem predsjednika Bernardića ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim Hrvaticama i Hrvatima i ostalim građanima Republike Hrvatske ... (opširnije)

Prema sadržaju novinarskog članka koji možete pročitati na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/masovno-iseljavanje-uzelo-je-toliko-maha-da-nam-je-preostala-samo-jedna-stvarna-mjera-koja-bi-preokrenula-trend-selektivne-mjere-vise-ne-drze-vodu/7488324/ budućnost mirovina ne da nije ružićasta ... (opširnije)

Razmimoilaženje i prijepori između dvije vodeće osobe na hrvatskoj političkoj sceni (predsjednika hrvatskog sabora tu ne ... (opširnije)