Prigodno farbanje javnosti

Ograničavanje slobode govora i mišljenja na internetskim portalima i društvenim mrežama postala je jedna od glavnih tema političara na vlasti jer im kvari njihov koncept farbanja javnosti. Možda to i svjesno rade jer se približava Uskrs i tradicionalni običaj farbanja jaja. Pri tome se prisjećamo kako su i nekada aktivisti također organizirali prigodno farbanje ali  jaja na spomeniku bacaču diska u Maksimirskoj ulici. Naravno s potpuno drugim ciljevima i pobudama. No kao i nekada tako i sada političari nažalost traže način na koji spriječiti nepodobne objave, govore, istupe i slično. Osnovni razlog za to nije pokret koji se etablirao putem društvenih mreža i danas predstavlja čak i politički faktor u Hrvatskom saboru. Razlog je puno širi i ne može se opisati jednom rečenicom jer predstavlja impozantan skup nezadovoljnih birača pa i članova pojedinih političkih partija. Tako se u režiranom posjetu Velikoj Gorici dogodio slučaj Matić pri čemu bijes nije mogao zatomiti ni hladnokrvni birokart Andrej Plenković. Nediplomatski se zapitao tko je taj Matić i je li tko za njega kada čuo? Na njegovu žalost površnim traganjem na internetu vrlo je lako pronaći kako je to bio jedan od osnivača HDZ-a tj. u vrijeme dok premijer nije niti bio član stranke. Isto tako gospodin Matić je godinama uspješni poduzetnik i sponzor zajedničke im stranke. Stoga ovom premijerovom reakcijom sigurno nije bio zadovoljan niti njegov skupo plaćeni PR savjetnik (vjerojatno i novcima koje je šakom i kapom dijelio bivši povjerenik Agrokora). Jer to se nikako ne uklapa u njegov koncet farbanja ili skretanja pozornosti javnosti na potpuno nevažne teme.

Tako je uspio isforsirati medijsku halabuku oko neke Istambulske konvencije samo kako bi se prikrio višemjesečni pad proizvodnje, sakrili ugovori i marifetluci vezani oko Agrokorovih kredita, zaboravilo obećanje o kupovini INE,  privatizaciji HEP-a, (ne)izgradnji Pelješkog mosta i LNG terminala, minoriziralo stvaranje novog Agrokora davanjem državnih jamstava privatnim brodogradilištima, osujetila reforma pravosuđa koja je prepuštena osobi koja je kazneno prijavljena USKOKU čak i od jedne donedavno parlamentarne stranke...Sve u svemu mediji jesu moćni ali ne i svemoćni ali isto tako zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju. Ima li to na umu samoprogalešni kandidat za neku od europskih sinekura kao i njegovi lažni pobočnici koji će ga ubrzo napustiti kako što su to činili godinama i s njegovim prethodnicima nije nas briga. No s velikom brigom, možemo reći i zebnjom, a pomalo i strahom promatramo što se to događa oko nas i kada će se stvoriti kritična masa koja će zaustaviti ovo otimanje, pljačkanje, korupciju i otvoreni prijezir prema svemu što je vezanu uz domovinu, a ne uz Europsku uniju?

TAGOVI:

U nedostatku političkih programa, ideja i vizija, a hiperinflaciji lažnih obećanja i slatkorječivih obraćanja naciji rijetko ... (opširnije)

Ovih je dana svekoliku hrvatsku javnost premijer izvijestio kako propali pokušaj nabave zrakoplova neće naškoditi hrvatskom ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)

Za one malo starije nije potrebno posebno pojašnjavati kakav je to bio ekonomski model koji se ... (opširnije)

Na izmaku još jedne godine možemo bez velikog razmišljanja zaključiti kako će u političkom smislu ostati ... (opširnije)

Zahvaljujući društvenim mrežama i elektroničkoj komunikaciji (uključujući i SMS-ove) pravodobno smo informirani o mnogobrojnim događajima iz ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika kao i svim ljudima dobre volje čestitamo predstojeće blagdane i želimo ... (opširnije)

Prebjezi i turbulencije u političkim strankama postale su umjesto iznimkama svakodnevne pojave. Potpuno je jasno kako ... (opširnije)

Tradicionalno okupljanje i druženje zagrebačkih članova Stranke umirovljenika održano je i ove godine u stranačkim prostorijama ... (opširnije)

Da se nešto neobično događa na hrvatskoj političkoj sceni svima je odavno jasno. Ustvari toliko smo ... (opširnije)