Jamčimo vam crni dani tek dolaze!

 

Nedavno smo u medijima mogli pročitati analizu Američke obavkeštajne službe (CIA) kako je Hrvatska bila najbogatija republika u bivšoj državi! Nama koji smo u to vrijeme, a i sada živimo u Hrvatskoj to je potpuno jasno i ne treba nam nikakva stručna i obavještajna analiza. No isto tako nam je jasno kako su se za vrijeme Domovinskog rata pojedinci naglo obogatili i to ponajviše nesmiljenom pljačkom pod velom privatizacije. S vremenom su metode otimanja postale sofisticiranije i teže razotkrive da bi ovih dana bili svjedoci novog poglavlja urušavanja hrvatske imovine. I to ovog puta najvrijednijih dobara poput pitke vode i zemljišta što se pokušava donošenjem adekvatnih zakona bezuspješno zaštititi. Nažalost sve je to moguće jer su otimači u prednosti, a njihovi inteklektualni i financijski kapaciteti su daleko ispred savjesnih i domoljubno orjentiranih pojedinaca. Kako bi pojasnili o čemu se radi ponavljamo izjavu premijera Plenkovića kako je za zajam američkom investicijskom fondu od 480 mil Eura država dalo samo jamstvo. Zamislite, jamstvo i ništa više! Gospodine Plenkoviću ako niste znali, jamstvo znači da će izvori vode i zemljišta PIK-ova postati vlasništvo fonda ukoliko se krediti ne vrate što je vrlo izgledan i možda već unaprijed isplanirani scenarij. Tako će se na mala vrata rasprodati naše najvrijednije bogatstvo i to je jedina i bolna istina! Ipak možda u svemu tome ima i pozitivnih elemenata ukoliko je istina da iza ovog američkog fonda stoji novac velikog gazde. Pa i u činjenici da su svi novopečeni tajkuni bili dijelovi obavještajnog aparata bivše države jer bolje je da nas kradu naši nego stranci. S tim pozitivnim mislima lakše nam je prihvatiti i činjenicu kako država  pojedincima oprašta i po 100 milujuna poreza koji idu u zastaru. S druge strane kumicama i obrtnicima na placu se nemilosrdno naplaćaju kazne i proganjaju ih sanitarni, porezni, komunalni i ini inspektori. Tko im je kriv što nisu političari, sinovi tajkuna, pripadnici podzemlja ili nekih drugih beskrupoloznih udruženja te što ne mijenjaju i prilagođavaju svoje stavove i mišljenja poput zagrebačkog gradonačelnika.Imajući sve ove anomalije na umu za Stranku umirovljenika potpuno je jasno zašto ljude bježe iz naše domovine, a broj zaposlenih raste ali samo u neproizvodnim i uhljebničkim sektorima. Stoga poštovani sugrađani, a osobiti umirovljenici nemamo optimističke vijesti za vas i pripremite se za još gore dane ako je to uopće moguće.

 

S nevjericom, ogorčenjem i čuđenjem članovi Stranke umirovljenika, a vjerojatno i velika većina građana Hrvatske,  prati ... (opširnije)

Saborski zastupnici čitate li na godišnjem odmoru ovih dana podatke na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/stigli-sokantni-novi-podaci-alarm-zbog-zapanjujuce-stope-iseljavanja-iz-hrvatske-ovo-u-lijepoj-nasoj-nije-zabiljezeno-u-posljednjih-100-godina/7047971/ (opširnije)

Na poveznci https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/finska-svojim-gradanima-svaki-mjesec-poklanja-560-eura-u-sijecnju-prosle-godine-poceli-s-neobicnim-eksperimentom-rezultati-su-neocekivani/7040830/ najnovije vijesti iz Finske do kojih je Hrvatska još miljama daleko! (opširnije)

Glavni politički događaj ovog tjedna i mjeseca, a može biti i godine dolazak je predsjednika RS ... (opširnije)

Naše višegodišnje zalaganje za ukidanje modela računanja ljetnog i zimskog vremena nije kod domaćih političara naišlo ... (opširnije)

Je li se nakon ove vijesti na poveznici http://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-zbog-nemara-suda-uskok-ce-morati-bandicu-odblokirati-imovinu/1022948.aspx  još potrebno pitati zbog čega ljudi iseljavaju ... (opširnije)

U nizu hrvatskih apsurda u posljednje se vrijeme osobito ističe zahtjev iz „neimenovanih izvora'' ili iz ... (opširnije)

Najznačajnija reforma koja već godinama zaokuplja hrvatske političare ali i ne  samo njih, sigurno je reforma ... (opširnije)

Posljedice hibridnog rata u režiji predsjednika vlade svakim su danom sve vidljive. Naime više, PR plaćenik, ... (opširnije)

Sedam godina za redom članovi Stranke umirovljenika iz  Orahovice i Zdenaca sudjeluju na  tradicionalnoj kobasijadi u ... (opširnije)