Jamčimo vam crni dani tek dolaze!

 

Nedavno smo u medijima mogli pročitati analizu Američke obavkeštajne službe (CIA) kako je Hrvatska bila najbogatija republika u bivšoj državi! Nama koji smo u to vrijeme, a i sada živimo u Hrvatskoj to je potpuno jasno i ne treba nam nikakva stručna i obavještajna analiza. No isto tako nam je jasno kako su se za vrijeme Domovinskog rata pojedinci naglo obogatili i to ponajviše nesmiljenom pljačkom pod velom privatizacije. S vremenom su metode otimanja postale sofisticiranije i teže razotkrive da bi ovih dana bili svjedoci novog poglavlja urušavanja hrvatske imovine. I to ovog puta najvrijednijih dobara poput pitke vode i zemljišta što se pokušava donošenjem adekvatnih zakona bezuspješno zaštititi. Nažalost sve je to moguće jer su otimači u prednosti, a njihovi inteklektualni i financijski kapaciteti su daleko ispred savjesnih i domoljubno orjentiranih pojedinaca. Kako bi pojasnili o čemu se radi ponavljamo izjavu premijera Plenkovića kako je za zajam američkom investicijskom fondu od 480 mil Eura država dalo samo jamstvo. Zamislite, jamstvo i ništa više! Gospodine Plenkoviću ako niste znali, jamstvo znači da će izvori vode i zemljišta PIK-ova postati vlasništvo fonda ukoliko se krediti ne vrate što je vrlo izgledan i možda već unaprijed isplanirani scenarij. Tako će se na mala vrata rasprodati naše najvrijednije bogatstvo i to je jedina i bolna istina! Ipak možda u svemu tome ima i pozitivnih elemenata ukoliko je istina da iza ovog američkog fonda stoji novac velikog gazde. Pa i u činjenici da su svi novopečeni tajkuni bili dijelovi obavještajnog aparata bivše države jer bolje je da nas kradu naši nego stranci. S tim pozitivnim mislima lakše nam je prihvatiti i činjenicu kako država  pojedincima oprašta i po 100 milujuna poreza koji idu u zastaru. S druge strane kumicama i obrtnicima na placu se nemilosrdno naplaćaju kazne i proganjaju ih sanitarni, porezni, komunalni i ini inspektori. Tko im je kriv što nisu političari, sinovi tajkuna, pripadnici podzemlja ili nekih drugih beskrupoloznih udruženja te što ne mijenjaju i prilagođavaju svoje stavove i mišljenja poput zagrebačkog gradonačelnika.Imajući sve ove anomalije na umu za Stranku umirovljenika potpuno je jasno zašto ljude bježe iz naše domovine, a broj zaposlenih raste ali samo u neproizvodnim i uhljebničkim sektorima. Stoga poštovani sugrađani, a osobiti umirovljenici nemamo optimističke vijesti za vas i pripremite se za još gore dane ako je to uopće moguće.

 

Donedavni vlasnik naše najveće kompanije često je u slobodnim trenucima provodio vrijeme u lovu što je ... (opširnije)

Iako novinari često objavljuju netočne i lažne informacije nije česta pojava da nakon toga priznaju pogrešku ... (opširnije)

Gospodo budući umirovljenici vrijeme je da se trgnete, a za početak možete pročitiat članak na sljedećoj ... (opširnije)

Povodoma Dana općine Zdenci predsjednik Općinske organizacije Stranke umirovljenika Zdenci primio je prigodnu zahvalnicu za razvoj ... (opširnije)

Povodom dana starijih osoba u sjedištu HSU-a Grada Zagreba održan je susret predstavnika umirovljeničkih stranaka grada ... (opširnije)

Dan neovisnosti se obilježava 8. listopada jer je tog dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio ... (opširnije)

Na jučer održanim prijevremenim izborima za gradsko vijeće grada Orahovica lista Stranke umirovljenika predvođena Jurajem Fofonjkom ... (opširnije)

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda  da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja ... (opširnije)

Na poveznici aktualne informacije o hrvatskom egzodusu http://www.index.hr/vijesti/clanak/masovni-bijeg-iz-hrvatske-prvi-objavljujemo-koliko-je-ljudi-iselilo-u-koje-zemlje/996602.aspx ! (opširnije)

Još malo o Agrokoru na poveznici https://www.24sata.hr/news/hdz-ovci-otkazuju-poslusnost-agrokorova-parada-muljaze-541381! (opširnije)