Politički populizam bez granica

Vrlo je često  zasluge pojedinaca teško vrednovati, objektivno pripisati ili jednostavno rečeno izmjeriti našim ljudskim mjerilima. U tom kontekstu odluka o dodatnom materijalnom  nagrađivanju pripadnika MORH-a, koji su sudjelovali u gašenju požara vrlo je diskutabilna. U prvom redu postavlja se pitanje što je sa nagradama ostalih sudionika u obrani od ove pošasti koja je harala Dalmacijom ovog ljeta. Podsjetimo na iznimne napore policajaca koji imaju mizerne plaće, pripadnike HGSS-a, civilne zaštite, vatrogasaca, djelatnika Nacionalnih parkova, podcijenjenih liječnika, prosvjetnih djelatnika i tako dalje. Tko će pravedno sagledati ove ljudske napore i objektivno nagraditi njihova zalaganja i požrtvovnost. S druge strane možemo okrenuti pilu i naopako pa recimo postaviti pitanje što vatrogasci rade izvan ljetne požarne sezone kada primaju redovitu plaću i ostala primanja. Je li ovaj poziv častan i human te poput liječnika koji su se obvezali na Hipokratovu zakletvu definiran časnim služenjem svojoj domovini? Mogli bi otvoriti još cijeli niz pitanja i problema vezanih uz ovu temu što dovoljno govori o njezinoj složenosti i osjetljivosti. Stoga smatramo kako je odluka o novčanoj nagradi samo jednog segmenta koji je sudjelovao u obrani od požara ishitrena i neutemeljena pa možemo reći čak i jednokratno politički motivirana. Uz to i taj potez samo pokazuje nedostatak dugoročne strategije i vizije u protupožarnoj sezoni koji samo dodatno dolijeva ulje na vatru. Bili bi sretni kada bi tako bilo samo na ovom području koji se odnosi na ulogu i rad države. Nažalost tome nije tako a ubrzo ćemo se u to uvjeriti kada ujesen započne negativni efekt Agrokora, kupovina zastarjele INE ili izgradnja tehnološki i tehnički zastarjelog plutajućeg LNG terminala. S time da smo nabrojili samo neke od problema koji nas čekaju ove jeseni a uvjereni smo kako će ih biti daleko više poput novih poreza, poskupljenja struje i plina, neodrživosti mirovinskih fondova i sustava zdravstvene i socijalne skrbi. Nadajući se ipak da su  procjene naših stručnih timova i savjeta u Stranci umirovljenika barem djelomično pogrešne, a vladi koju se koalicijski partneri nekad nazivali Titanicom želimo puno uspjeha i sreće u interesu svih građana i osobito umirovljenika. Završavajući predlažemo da se na ovaj jeftini i populistički način ne dodvoravaju biračima i pripremaju za izvanredne parlamentarne izbore već realiziraju neke od predizbornih obećanja i programa. U tom kontekstu Stranka umirovljenika predlaže da premijer i predsjednik HDZ-a, gospodin Andrej Plenković zatomi osjećaje vlasti i samoljublja te se odazove na poziv gospodina Davora Bernardića predsjednika SDP-a, najveće oporbene stranke kako bi zajedničkim snagama utrli put razvoj, za bolji život svih građana Republike Hrvatske koji od političara svi očekujemo. 

Najnovije recikliranje afere u SDP-u koja bi trebala eskalirati pučem u stranci tj. svrgavanjem predsjednika Bernardića ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim Hrvaticama i Hrvatima i ostalim građanima Republike Hrvatske ... (opširnije)

Prema sadržaju novinarskog članka koji možete pročitati na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/masovno-iseljavanje-uzelo-je-toliko-maha-da-nam-je-preostala-samo-jedna-stvarna-mjera-koja-bi-preokrenula-trend-selektivne-mjere-vise-ne-drze-vodu/7488324/ budućnost mirovina ne da nije ružićasta ... (opširnije)

Razmimoilaženje i prijepori između dvije vodeće osobe na hrvatskoj političkoj sceni (predsjednika hrvatskog sabora tu ne ... (opširnije)

Općinska organizacija stranke umirovljneika sikirevci održala je 7. lipnja sastanak na obiteljskom gospodarstvu Živić. Povod sastanka ... (opširnije)

Prošlog tjedna završeni izbori za mjesne odbore u Slavonskom Brodu zorno su pokazali nekoliko stvari na ... (opširnije)

Na nedavno provedenim izborima za mjesne odbore u Slavonskom Brodu velika većina parlamentarnih stranaka nije sudjelovala ... (opširnije)

Na sljedećoj poveznici možete pročitati kako je je za Agrokor bilo i drugih i to boljih ... (opširnije)

Malo po malo izlaze na vidjelo podaci vezani uz udjele dioničara u pojedinim Agrokorovim poduzećima i ... (opširnije)

Borba stranih interesnih skupina putem domaćih pijuna ovih je dana u punom zamahu. I dok jedni ... (opširnije)