Politički populizam bez granica

Vrlo je često  zasluge pojedinaca teško vrednovati, objektivno pripisati ili jednostavno rečeno izmjeriti našim ljudskim mjerilima. U tom kontekstu odluka o dodatnom materijalnom  nagrađivanju pripadnika MORH-a, koji su sudjelovali u gašenju požara vrlo je diskutabilna. U prvom redu postavlja se pitanje što je sa nagradama ostalih sudionika u obrani od ove pošasti koja je harala Dalmacijom ovog ljeta. Podsjetimo na iznimne napore policajaca koji imaju mizerne plaće, pripadnike HGSS-a, civilne zaštite, vatrogasaca, djelatnika Nacionalnih parkova, podcijenjenih liječnika, prosvjetnih djelatnika i tako dalje. Tko će pravedno sagledati ove ljudske napore i objektivno nagraditi njihova zalaganja i požrtvovnost. S druge strane možemo okrenuti pilu i naopako pa recimo postaviti pitanje što vatrogasci rade izvan ljetne požarne sezone kada primaju redovitu plaću i ostala primanja. Je li ovaj poziv častan i human te poput liječnika koji su se obvezali na Hipokratovu zakletvu definiran časnim služenjem svojoj domovini? Mogli bi otvoriti još cijeli niz pitanja i problema vezanih uz ovu temu što dovoljno govori o njezinoj složenosti i osjetljivosti. Stoga smatramo kako je odluka o novčanoj nagradi samo jednog segmenta koji je sudjelovao u obrani od požara ishitrena i neutemeljena pa možemo reći čak i jednokratno politički motivirana. Uz to i taj potez samo pokazuje nedostatak dugoročne strategije i vizije u protupožarnoj sezoni koji samo dodatno dolijeva ulje na vatru. Bili bi sretni kada bi tako bilo samo na ovom području koji se odnosi na ulogu i rad države. Nažalost tome nije tako a ubrzo ćemo se u to uvjeriti kada ujesen započne negativni efekt Agrokora, kupovina zastarjele INE ili izgradnja tehnološki i tehnički zastarjelog plutajućeg LNG terminala. S time da smo nabrojili samo neke od problema koji nas čekaju ove jeseni a uvjereni smo kako će ih biti daleko više poput novih poreza, poskupljenja struje i plina, neodrživosti mirovinskih fondova i sustava zdravstvene i socijalne skrbi. Nadajući se ipak da su  procjene naših stručnih timova i savjeta u Stranci umirovljenika barem djelomično pogrešne, a vladi koju se koalicijski partneri nekad nazivali Titanicom želimo puno uspjeha i sreće u interesu svih građana i osobito umirovljenika. Završavajući predlažemo da se na ovaj jeftini i populistički način ne dodvoravaju biračima i pripremaju za izvanredne parlamentarne izbore već realiziraju neke od predizbornih obećanja i programa. U tom kontekstu Stranka umirovljenika predlaže da premijer i predsjednik HDZ-a, gospodin Andrej Plenković zatomi osjećaje vlasti i samoljublja te se odazove na poziv gospodina Davora Bernardića predsjednika SDP-a, najveće oporbene stranke kako bi zajedničkim snagama utrli put razvoj, za bolji život svih građana Republike Hrvatske koji od političara svi očekujemo. 

Na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prica-majke-koja-gleda-sina-kako-odlazi-za-svojom-napustenom-generacijom-otjerali-su-nam-djecu-vani-ali-i-dalje-ih-drze-za-vratove/6831945/ možete pročitati aktualnu situaciju u Hrvatskoj koja nema veze s onime što se ... (opširnije)

Sudeći prema ponašanju zastupnika Hrelje možemo reći kako su pojedini filozofi potpuno u pravu kada kažu ... (opširnije)

U našoj državi koji mnogi opravdano nazivaju apsurdistan sve je moguće.  Granice između morala i nemorala ... (opširnije)

Posljednji događaji u Hrvatskom saboru pokazatelj su kako se povijest ponavlja i kako je prošlost učiteljica ... (opširnije)

Sa svojim izbornim programom i sloganom Vjerodostojno HDZ je na posljednjim parlamentarnim zborima privukao najveći broj ... (opširnije)

Vukovar- simbol hrabrosti, odavanja pijeteta žrtvama, mjesto sjećanja, zajedništva, jedinstva... (opširnije)

Na poveznici http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pitali-smo-strucnjake-o-pravilniku-koji-je-digao-uzbunu-medu-vozacima-sto-se-zapravo-mijenja-za-oboljele-i-hoce-li-imati-problema-s-dobivanjem-vozacke/6740487/ možete pročitati kakve se izmjene očekuu pri dobivanju vozačkih dozvola! (opširnije)

U nedavnom razgovoru za medije imalo smo prilike pročitati kako su za predsjednika Hrvatskog sabora riječi ... (opširnije)

O tome kako smo svojim komentarima zagolicali pozornost medija i šire javnosti svjedoče i jedan dio ... (opširnije)

Neugodno iznenađeni, a možemo slobodno reći i zatečeni jučerašnjom reakcijoim ministra Pavića moramo ponovno reagirati ponajviše ... (opširnije)