Tako mi razmišljamo!

Snažna i konstruktivna politička oporba jamac je održavanja demokratskih procesa i pozitivan uteg na političkoj sceni. Stoga SDP kao najveća aktualna oporbena politička stranka u Hrvatskoj ima svoju značajnu ulogu i nije samo puki ures. Iako pojedini njezini članovi to ne shvaćaju i ne samo da ne shvaćaju već se bave zakulisnim radnjama i podmetanjima aktualnom predsjedniku stranke. I to sve u interesu pojedinaca koji su izgubili moć, taj najjači ljudski opijum. Izgubili su ministarske položaje, visoke plaće, razne privilegije, utjecaj u stranci te se moraju vratiti u nekadašnji način  života. Ta faza je za pojedine političare vrlo bolna i stresna ali o tome su trebali razmišljati prije ulaska u visoku politiku. Zbog toga situacija u SDP-u liči na arenu u kojoj se sukobljavaju nekadašnji stranački i državni moćnici

(gubitnici) sa sadašnjom vladajućom političkom garniturom. Nekada su slijepo izvršavali naloge autoritativnog vođe i provodili dobivene zadaće. Danas od nikoga ne primaju upute i smjernice, danas trebaju razmišljati svojom glavom u interesu stranke, a to im izgleda ide malo teže. Naravno da su se u unutarstranačke trzavice uključile razne interesne opcije, koje imaju svoje poklonike u članstvu SDP-a, o kojima smo već pisali. Te vanjske zakulisne igrače  ne treba podcijeniti niti zaboraviti. Prisjetimo se ne tako davne prošlosti.  

Iznenadni odlazak gorljivog zagovornika i promicatelja akronima Titanik vlada s hrvatske političke scene otvorio je pitanje tko u stvari vuče konce na političkoj sceni. Prisjetimo li se isto tako iznenađujućeg odlaska predsjednika vlade Sanadera, nešto manje iznenađujućeg Milanovića i Karamarka te očekivanog Oreškovića rastu sumnje u komplot i igre u sjeni. U tom kontekstu nisu bezazleni aktualni slučajevi Saucha ili Bandić vezani uz skupljanje parlamentarne većine ili neobjašnjivi istup jednog cijenjenog bivšeg ministra i liječnika Mrsića. Upravo njegova  najava osobne kandidature za predsjednika stranke, za što nema pravne osnove ali niti glasačke podrške unutar stranke, otvorila je mnoge dileme. Tko je i na koji način primorao ovog nekadašnjeg ministra na ovako nešto! Jesu li uzrok medijski napisi vezani uz mogući kriminal suprugine tvrtke i može bitno varanje države na porezima ili postoje još dodatni razlozi? Primjer Agrokora i prljave rabote u kojima su sudjelovali mnogi ministri prethodnih vlada također je očigledan obrazac i šablona po kojoj su godinama djelovale stranke i njezini moćnici. Bez obzira na veličinu i ulogu zastupnici u parlamentu većinom su se pokazali kao obični trgovci, oportunisti i beskičmenjaci! No izgleda kako se situacija ponešto mijenja, a dolaskom aktualnog predsjednika gospodina Davora Bernardića na čelo najveće oporbene stranke opsjenarima i igračima novog hrvatskog poretka nedostaje municije. Jer pred sobom imaju političara i čovjeka koji nije upleten u afere, nije podložan niti jednom lobiju, nema svog tajkuna, nema svoje novinare, PR agencije… i kao takvom nemaju mu što prikrpati. I što im preostaje? Stvarati nezdravu klimu u SDP-u, pribjeći lažima i izmišljenim konstrukcijama.

Nama u Stranci umirovljenika je interesantna i simpatična tvrdnja medija i raznih oponenata gospodina Davora Bernardića da je mlad, neiskusan i kao takav nesposoban da vodi stranku.  Uvjereni smo da situacija u hrvatskom društvu nije više takva da bi građani progutali  takve blefove i makinacije. Srećom mladi predsjednik SDP-a, dovoljno je već iskusan i mudar da znade prepoznati sve bure i nevere koje mu se spremaju oponenti raznih boja. U svakom slučaju želimo mu puno uspjeha jer je to u interesu stabilne i pozitivne atmosfere u Hrvatskoj. Vjerujemo da neće odustati od najavljene borbe za bolju, uspješniju i pravedniju Hrvatsku za sve njezine građane, a osobito od odgovornosti očuvanje i podizanje demokratskog i ekonomskog standarda u jedinoj nam domovini.

Donedavni vlasnik naše najveće kompanije često je u slobodnim trenucima provodio vrijeme u lovu što je ... (opširnije)

Iako novinari često objavljuju netočne i lažne informacije nije česta pojava da nakon toga priznaju pogrešku ... (opširnije)

Gospodo budući umirovljenici vrijeme je da se trgnete, a za početak možete pročitiat članak na sljedećoj ... (opširnije)

Povodoma Dana općine Zdenci predsjednik Općinske organizacije Stranke umirovljenika Zdenci primio je prigodnu zahvalnicu za razvoj ... (opširnije)

Povodom dana starijih osoba u sjedištu HSU-a Grada Zagreba održan je susret predstavnika umirovljeničkih stranaka grada ... (opširnije)

Dan neovisnosti se obilježava 8. listopada jer je tog dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio ... (opširnije)

Na jučer održanim prijevremenim izborima za gradsko vijeće grada Orahovica lista Stranke umirovljenika predvođena Jurajem Fofonjkom ... (opširnije)

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda  da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja ... (opširnije)

Na poveznici aktualne informacije o hrvatskom egzodusu http://www.index.hr/vijesti/clanak/masovni-bijeg-iz-hrvatske-prvi-objavljujemo-koliko-je-ljudi-iselilo-u-koje-zemlje/996602.aspx ! (opširnije)

Još malo o Agrokoru na poveznici https://www.24sata.hr/news/hdz-ovci-otkazuju-poslusnost-agrokorova-parada-muljaze-541381! (opširnije)