Održano predsjedništvo SU ŽU Osječko baranjske županije

U prostorijama Gradske četvrti Donji grad, Zeleno polje 5. Osijek, s početkom u 18,00 sati, sukladno članku 40. i članku 42. Statuta Sranke umirovljenika održana je 01. veljače (srijeda) 2017. godine sjednica Županijskog predsjedništva Stranke umirovljenika Osječko baranjske županije.Nazočni su bili članovi: Željko Gašparović, Josip Srakić, Miro Raspudić, Marko Vrćek, Marijan Šmit i Pavo Milekić te gosti Željko Held - zamjenik predsjednika SU i Pavo Vidinović - predsjednik NO ŽOSU OBŽ.

Gospopdin Milekić informirao je nazočne  o trenutnoj političkoj situaciji u Osječko-baranjskoj županiji i obavljenim neformalnim razgovorima s predstavnicima stranke HSS, Zdenkom Pongrac, Hrvatski Vidik  Krešimirom Kalin i  Dinkom Burićem gradonačelnikom grada Belišća te predstavnikom Nezavisne liste Vladimira Šišljagića pod nazivom „Snaga Slavonije i Baranje“ te iznio svoje viđenje o poziciji Stranke umirovljenika.

Interes za suradnju i možebitnu koaliciju za nadolazeće lokalne izbore sa Strankom umirovljenika Osječko-baranjske županije postoji i u koliko tijekom narednog razdoblja dođe do ozbiljnih razgovora s nekom od političkih stranaka, Stranka umirovljenika će se odazvati na iste. No, unatoč tome Stranka umirovljenika Osječko-baranjske županije priprema se i za samostalni izlazak na predstojeće lokalne. Gosp. Gašparović je izvijestio nazočne da je nova predsjednica GO HSU Osijeka gđa. Jadranka Dodik s kojom on ima vrlo dobru suradnju i napomenuo da će tijekom narednog razdoblja imati više spoznaja o možebitnoj suradnji s HSU-om grada Osijeka i dodao da u gradu Osijeku ima 6 umirovljeničkih stranaka i da će biti teško uspostaviti suradnju. Gosp. Srakić je izvijestio nazočne o obavljenom razgovoru s Pavicom Majdenić, predsjednicom GO HSU-a Valpovo i  možebitnom suradnjom o čemu će, kako je rekao, znati tijekom narednog razdoblja. Gosp. Raspudić je izvijestio nazočne da je u Stranku umirovljenika učlanio 20 novih članova, ali da sa sobom nije ponio popunjene i potpisane pristupnice. Nakon podnesenih izvješća  Željko Held iznio je svoja iskustva na području grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i dodao kako Stranka umirovljenika treba razgovarati sa svim potencijalnim političkim partnerima i predstavnicima umirovljeničkih udruga i pokušati pronaći najbolje rješenje kako bi što više predstavnika Stranke umirovljenika ušlo u gradska i općinska vijeća, odnosno županijsku skupštinu Osječko-baranjske županije. Nakon podnesenog izvješća o planiranim i provedenim aktivnostima na mobilizaciji novih članova i širenju organizacijskih ustrojstvenih oblika djelovanja zaključeno je kako je zbog novonastalih okolnosti (učlanjenje u stranku Stjepana Fekete koji je učlanio 100 ljudi iz Đakova ) potrebno čim prije organizirati Izvanrednu izbornu skupštinu u Gradskoj organizaciji Stranke umirovljenika Đakovo. Nakon glasovanja odlučeno je da će se Izvanredna skupština Gradske organizacije Stranke umirovljenika Đakovo održat će se u roku od naredna dva tjedna kako bi se izabralo novo vodstvo temeljne organizacije.