Sjednica Predsjedništva Gradske organizacije SU-a Belišće

Stranka umirovljenika (SU) grada Belišća održala je u četvrtak 03. listopada svoju 16-tu po redu sjednicu Predsjedništva u 2016. godini. Na sjednici na kojoj su u Stranku učlanjena 3 nova člana, predsjednik Županijske organizacije   Osječko-baranjske županije i član Predsjedništva SU gospodin Pavo Milekić u uvodnom dijelu sjednice zahvalio se i čestitao novo učlanjenim članovima nakon čega je podnio izvješće sa redovne Izborne Skupštine Stranke umirovljenika održane u Orešju kod Samobora.

Razgovaralo se o provedenim i planiranim aktivnostima SU te planu i programu rada Stranke vezano za nadolazeće lokalne izbore koji će se održati u svibnju 2017. godine. U tom smislu, sukladno strateškoj odrednici i odluci skupštine SU donesen je zaključak da će Stranka umirovljenika grada Belišća, u koliko na lokalne izbore izađe sa samostalnom izbornom listom, istaknuti svog kandidata za Gradonačelnika i  zamjenike gradonačelnika.

U nastavku sjednice, razgovaralo se o trenutnoj gospodarsko-političkoj situaciji u Gradu Belišću i Osječko-baranjskoj županiji te suradnji s koalicijskim partnerima u gradskom Vijeću grada Belišća. Poseban osvrt ukazan je na sve veću nezaposlenost i siromaštvo umirovljenika, starijih i nemoćnih osoba i zabrinutost najavama poskupljenja struje i osnovnih životnih namirnica (kruha, mlijeko, lijekova) i najavama porezne reforme koja će obuhvatiti najmanje 15 zakona, u kojoj će najbolje proći najbogatiji, a najlošije najsiromašniji od kojih je najveći broj umirovljenika, starih i nemoćnih osoba od kojih 60 % prima mirovinu manju od 2.000 kuna.

Po završetku sjednice gospodin Milekić je još jednom ukazao na potrebu ujedinjenja i zajedništvo umirovljenika i svih umirovljeničkih opcija u gradu Belišću, Valpovštini i Osječko-baranjskoj županiji kako bismo zajedno, na predstojećim lokalnim izborima, u svibnju 2017. godine izborili što veći broj svojih predstavnika u gradskim i općinskim Vijećima i županijskoj Skupštini Osječko-baranjske županije čime bismo osigurali poziciju za znatno snažnije zastupanje interesa umirovljenika, starijih i nemoćnih osoba.